Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΘΟΔΟΣ 
ΝΕΟ-ΕΠΟΧΗΤΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ
ΑΝΕΥ ...ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ!


     Ποτέ δε μπορέσαμε να καταλάβουμε γιατί ο δόλιος ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα αλλά και ωραιότερα ζητήματα ζωής με την "αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι του"! Και σ'  αυτό κυριαρχεί η νεο-εποχήτικη κενοδοξία η οποία, μέσα σε "κλίμα" απαιδευσίας και κοσμοπολιτισμού, στιγματίζει τη μεταπολεμική (τρόπος του λέγειν, διότι ο πόλεμος ουδέποτε έληξε...) εποχή, αναπαράγοντας ανοησία!

     Η "συνείδηση", η "σοφία", η "αντίληψη", ο "μύθος", η "μύηση", αναμφιβόλως αποτελούν υψηλές έννοιες οι οποίες θα ωφελούσαν αυτούς που τις προσεγγίζουν εάν η προσέγγιση γίνονταν, τουλάχιστον, με τη δέουσα σοβαρότητα! Δυστυχώς, όμως, "κάποιοι" οι οποίοι -ευφυώς!- ντρέπονται να υπογράψουν την εμπορικών διαθέσεων προσέγγισή τους αυτών των εννοιών, ταλαιπωρούν αφελείς ακροατές υποσχόμενοι την ..."θεραπεία πάσης νόσου..." ...νοσούντες σοβαρώς οι ίδιοι!

     Προ χρόνων ατυχήσαμε χάνοντας δύο ώρες από τη ζωή μας για να παρακολουθήσουμε μία από τις αμέτρητες φληναφηματικές "διαλέξεις" του συγκεκριμένου χώρου με θέμα τις ...Πολεμικές Τέχνες! Δεν θα αναφερθούμε στο ότι ο ομιλητής εκσφενδόνισε "μαργαρίτες" απείρου κάλλους εκτάσεως "Britannica" με ένα "πυρ ομαδόν" αναφερόμενος αδιακρίτως σε ...όλες ταυτοχρόνως τις Πολεμικές Τέχνες δείχνοντας ότι ο ίδιος πέραν από καμιά πασιέντζα ουδεμιάς εξ αυτών είχε, καν, "εικόνα...! Δεν θα αναφερθούμε ότι επί δύο ώρες δε καταφέραμε ούτε καν να ...κοιμηθούμε διότι οι ...κατά ριπάς εκφερόμενοι "μαργαρίτες" μας "έβγαζαν ...μάτι"! Δεν θα αναφερθούμε ότι η αίθουσα ήταν τόσο μικρή και μίζερη ώστε ακόμη και με τους ελάχιστους δυστυχείς ακροατές έμοιαζε με λονδρέζικο τηλεφωνικό θάλαμο μετά από επιδρομή της ...Luftwaffe! Απλώς θα μνημονεύσουμε ότι ο ομιλητής, αφού μας αποσβόλωσε με μία αμετροεπέστατη φλυαρία απείρου ...παραληρήματος και ...εκτός θέματος, επανήλθε στην ..."τάξη" καταλήγοντας με το, ηλίου φαεινότερον, ότι οι Πολεμικές Τέχνες προϋποθέτουν ...εσωτερική προσέγγιση! Σε ερώτησή μας, εάν το σωματείο του προτίθεται να επιληφθεί της προτάσεώς του και να εκκινήσει κύκλο "υποβοηθήσεως "των ενασχολουμένων με τις Πολεμικές Τέχνες προκειμένου να τις προσεγγίσουν "εσωτερικώς" ο βαρύγδουπος ομιλητής "απήντησε" ότι δεν ...εννοεί την ερώτησή μας! Την επαναλάβαμε δύο ή τρεις φορές, την αναλύσαμε, αλλά και πάλι ο ομιλητής εδήλωσε ότι δεν ...εννοεί και είπαμε να μη του βάλουμε άλλα ...δύσκολα!

     Εν κατακλείδι, η απορία μας είναι προς τι όλος αυτός ο χαμός με τις πανάκριβες και κακότεχνες προσκλητήριες αφισοκολλήσεις που ρυπαίνουν την ήδη ρυπαρή πόλη μας, προς τι όλες αυτές οι "διαλέξεις" που ανακυκλώνουν τη πάνδημη ανοησία με διάφορα "ψώνια" που νομίζουν ότι το podium τους κάνει "σοφούς" ενώ απλώς αναδεικνύει τη κενότητά τους, σε μία κοινωνία ομαδικής ασχετοσύνης; Και γιατί όλα αυτά τα νούμερα που αυτο-εκτίθενται, δεν φροντίζουν να μάθουν οι ίδιοι νομίζοντας ότι μπορούν ως άσχετοι, αχρεωστήτως, να δίνουν ...διαλέξεις ανοησίας;

     Είναι γεγονός ότι η μέθοδος νεο-εποχήτικης παπαγαλίας άνευ ...παπαγάλου είναι ό,τι πιο διασκεδαστικό στην εποχή της πάνδημης βλακείας, αρκεί να μην εγκλωβιστείς σε μιαν αίθουσα όπου ένας αργόσχολος επάνω σε ένα podium θα σου ροκανίζει το χρόνο σου ενώ εσύ θα χασμουριέσαι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.