Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Π Α Ν Ε Τ Ο Ι Μ Ο Ι
ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΩΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ 
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


     Με τη χώρα σε διεθνή απαξίωση, αντιμετωπιζόμενη από την παγκόσμια κοινότητα ως κάτι χειρότερο από κεντροαφρικανική μπανανία, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε πανέτοιμοι, με απολύτως δικά μας μέσα, να εκπροσωπήσουμε διεθνώς και κατά τον καλύτερο τρόπο τη Πατρίδα μας στο αρχαιότερο κράτος του κόσμου το, San Marino, στους Αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας "Μ.Α.Ε.C. 2015" που αρχίζουν μεθαύριο, 18 Ιουλίου 2015. 


     Η Γαληνοτάτη Πολιτεία του Αγίου Μαρίνου (στα ιταλικά: Serenissima Repubblica di San Marino) ιδρύθηκε το 301 μ.χ.χ. είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, με έκταση μόλις 61,2 τ.χλμ. και 32.789 κατοίκους σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2014. Είναι μεσόγεια χώρα και βρίσκεται στο κέντρο της ιταλικής χερσονήσου. 


     Ο Άγιος Μαρίνος συχνά αναφέρεται ως το παλαιότερο «δημοκρατικό» κράτος στον κόσμο όμως αυτό είναι ψευδές διότι η λέξη «Republica» στα Ιταλικά δεν σημαίνει «δημοκρατία» (η οποία στη γλώσσα αυτή είναι «democrazia») αλλά «Πολιτεία». Άλλωστε η «Πολιτεία» του Πλάτωνος στα Ιταλικά μεταφράζεται ως «Republica» και, ως γνωστόν, ο Πλάτων υπήρξε δεδηλωμένος εχθρός της δημοκρατίας. Σε αυτό, λοιπόν, το κρατίδιο, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και την Παραδοσιακή Τοξοβολία της χώρας μας, στους πολύ απαιτητικούς ιστορικούς Διεθνείς Αγώνες M.A.E.C. που θα διεξαχθούν από 18 έως 19 Ιουλίου 2015.


     Η τετραμελής αγωνιστική Αποστολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήδη είναι πανέτοιμη!


     Με Αρχηγό της τετραμελούς Αποστολής μας τον Σπύρο Νικόλη (Πρωτεσίλαο) ο οποίος είναι και ο ειδικός κατασκευαστής βελών της Ομάδος μας, έχοντας φροντίσει και ένα προς ένα τα ...πυρομαχικά των αγωνιζομένων μας, όλα είναι έτοιμα κατά τον καλύτερο τρόπο ώστε να δείξουν σε όλους ότι στην Ελλάδα της κΥνοβουλευτικής αθλιότητος, όσοι ακολουθούν τις Αξίες και τους Νόμους της Πλατωνικής "Πολιτείας" μπορούν να παράγουν πολιτισμικό έργο επ΄ ωφελεία μιας χειμαζόμενης ανθρωπότητος!



     Κεντρική "ηρωίδα" της Αποστολής μας η ανήλικη Αρχηγός της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" Αναστασία Φ. Φωτίου η οποία θα μετάσχει για πρώτη φορά μιας παρόμοιας δύσκολης διοργανώσεως εκπροσωπώντας τη Πατρίδα και το μεγάλο ιστορικό νησί της, συνοδευόμενη και από τον Πατέρα της.



     Η μικρή μας Αναστασία, με ένα εκπληκτικό ένδυμα το οποίο της έφτιαξε με τα χέρια του ο Αρχηγός της Ομάδος μας Αρπάλυκος και υπό το περήφανο βλέμμα του Πατέρα της, εμφανίστηκε άριστα προετοιμασμένη ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις των Διεθνών Αγώνων του San Marino "M.A.E.C. 2015". 



     Ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, Γεώργιος Σταυριανόπουλος (Ιφικράτης) θα μετάσχει και αυτός της Αποστολής μας πολλά υποσχόμενος.


     Έτσι, σήμερα, με την παρουσία του Ιδρυτή και του Αρχηγού της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και την συμμετοχή της Εριθέλγης η οποία αξιοποίησε μία προπονητική ευκαιρία, διεξήχθη η προγραμματισμένη Προπόνηση προ αναχωρήσεως αγωνιστικής Αποστολής ώστε να βεβαιωθεί η τοξευτική επάρκεια των Μελών που την απαρτίζουν.


     Λίγο πιο διαφορετική από τις συνηθισμένες, λίγο πιο απαιτητική, η σημερινή έκτακτη Προπόνηση προ αναχωρήσεως αγωνιστικής Αποστολής μέσα σε ελάχιστο χρόνο έδειξε τη σωστή πορεία των Σχολών Ελλάδος και Κύπρου των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Οι τοξεύσεις της μικρής Αναστασίας μας μας άφησαν έκπληκτους όχι μόνον με την ευστοχία τους αλλά και με τη τεχνική που ανέπτυξε η Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" προπονούμενη στο πανέμορφο νησί της μόνη και παρά τον φόρτο των σχολικών υποχρεώσεών της.


     Το ίδιο, όμως, νοιώσαμε παρακολουθώντας και τις τοξεύσεις της Εριθέλγης μας διαπιστώνοντας το πόσο εγκεφαλικά λειτουργούν, πια, τα δύο κορίτσια μας.


     Μπορεί στη πλατεία Συντάγματος κάποιοι διαστροφικοί γραικύλοι να καίνε τη Σημαία αυτής της ταλαίπωρης Πατρίδας, αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σε δύσκολους καιρούς θα τη κρατήσουμε ψηλά, δείχνοντας σε όσους (δικαίως ή αδίκως...)  καταφρονούν μιαν ιστορική γη ότι οι Αξίες και οι Νόμοι που κρατούν ζωντανό το Κόσμο εξακολουθούν να φέρονται υπερήφανα από εκείνους που τα σέβονται!


     λλωστε, αυτός υπήρξε και ο στόχος εκείνου που ίδρυσε την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ώστε η Ελληνική Σημαία να κυματίζει περήφανα και διακριτά, σε έναν ακλόνητο ιστό, ανάμεσα στις Σημαίες του Κόσμου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.