Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟ Κ.Ε.ΙΠΠ.


     Ο Πρόεδρος και η Έφορος του Κ.Ε.ΙΠΠ., οργάνωσαν μία σύνθετη ημερίδα μυήσεως 60 παιδιών προσχολικής ηλικίας στην Ιππασία, την Τοξοβολία και το Χόκεϋ επί Χόρτου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου. Ήταν ιδιαίτερη Τιμή για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" να μας εμπιστευθεί το Κ.Ε.ΙΠΠ. την μύηση των μικρών επισκεπτών του στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, κάτι το οποίο ανέλαβε ο Εφιπποτοξότης Νικόλαος Καραίσκος από την Ομάδα των Πρωταθλητών μας του τελευταίου W.T.A.F. 2010 της Ν. Κορέας.



     Αντίθετα με ότι είναι γνωστό να γίνεται σε παρόμοιες ημερίδες για παιδιά όπου αρκεί μόνο μία αναμνηστική φωτογραφία του παιδιού "πάνω στο άλογο", εδώ η μύηση των μικρών επισκεπτών ήταν πολύ πιο ουσιαστική ακόμη και στην Ιππασία η οποία χρειάζεται πολύ προσοχή και πολύ χρόνο, ώστε να ακούγεται εξωπραγματικό ότι 60 μικρά παιδιά κατάφεραν να αναπτύξουν πολύ περισσότερη σχέση με τον Ίππο και την Ιππασία απ΄ό,τι μια απλή φωτογραφία... Κι όμως, η ικανότητα, η οργανωτικότητα και η εργατικότητα της Εφόρου του Κ.Ε.ΙΠΠ. κ. Ελισσάβετ Στραβάκου, μέσα σε λίγες ώρες, προσέφεραν σε 60 (!) μικρά παιδιά την δυνατότητα να αντιληφθούν και το κάθισμα του Ιππέως και την σχέση με τον Ίππο που διαμορφώνει χαρακτήρες!


     Η ταλαντούχος Εκπαιδεύτρια και Έφορος του Κ.Ε.ΙΠΠ. με σαφείς, σύντομες και, προ παντός, εύστοχες υποδείξεις στους μικρούς αναβάτες, κατάφερνε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να τους "καθίζει" με ασφάλεια στη σελλίσκη και να τους συραγωγεί ώστε να αναπτύξουν ισορροπιστική κιναισθητική. Κατόπιν, ένα-ένα παιδί το έστελνε σε γειτονικό Ιππευτήριο όπου άλλοι βοηθοί-Εκπαιδευτές συνέχιζαν την μυητική διαδικασία με ομαδικό χαρακτήρα, αλλά κυρίως, με αδιάπτωτη προσοχή και ασφάλεια!


     Η αεικίνητη Έφορος του Κ.Ε.ΙΠΠ. δεν μας εκπλήσσει, πια, με τις ικανότητές της, παρά ταύτα δεν μπορούμε να αποφύγουμε να ξανα-εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για την απόλυτη επιτυχία των όσων σήμερα παρακολουθήσαμε στο Κ.Ε.ΙΠΠ. με 60 παιδιά να αντιλαμβάνονται και να ισορροπούν  πάνω σε 6 αλογάκια, κάτι  που για όποιον καταλαβαίνει τα "μεγέθη" φαίνεται πραγματικός άθλος!


     Ο Εφιπποτοξότης μας Νικόλαος Καραίσκος με πολλή προσοχή και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της ηλικίας των μικρών επισκεπτών του Κ.Ε.ΙΠΠ., εφαρμόζοντας το περιεχόμενο του ειδικού Μνημονίου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" κατάφερε να "περάσει" στα 60 παιδιά την ουσία της Παραδοσιακής Τοξοβολίας.


     Ασχολούμενος, εξατομικευμένα και αφιερωματικά, με κάθε έναν ξεχωριστά από τους 60 μικρούς επισκέπτες μας, ο Νικόλαος Καραίσκος κέρδιζε το ενδιαφέρον τους ώστε όλοι να καταλήξουν σε μία επιτυχή τόξευση "γευόμενοι" την αίσθηση και την ικανοποίηση του τοξεύειν που έδωσε τροφή κι επιβίωση στην Ανθρωπότητα εδώ και πολλές-πολλές χιλιάδες χρόνια!


     Παρακολουθώντας την λαμπρή επικοινωνιακή ικανότητα του Εφιπποτοξότη μας με το ..."μελίσσι" των 60 πιτσιρικιών του, δεν χαρήκαμε μόνο για τις δυνατότητές του ως Εκπαιδευτού Παραδοσιακής Τοξοβολίας αλλά, κυρίως, ως μέλλοντος γονέως (!) κάτι που του ευχόμαστε ολόψυχα και σύντομα!


     Ακόμη μία πανέμορφη "ημέρα" στο Κ.Ε.ΙΠΠ., στο νέο μας χώρο, τελείωσε με την εικόνα τρισευτυχισμένων παιδιών να ταίζουν μέσα στο σταύλο τα αγαπημένα τους αλογάκια! Η παιδαγωγική στο απόγαιό της, χωρίς δασκαλίστικο ύφος και ...ίχνος, στη πιό θετική της μορφή για τους μέλλοντες Πολίτες αυτής της τάλαινας Χώρας...


     Άλλη μια ευκαιρία για την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" να ευχαριστήσει την Διοίκηση του Κ.Ε.ΙΠΠ. για μία ακόμη δυνατότητα που μας προσέφερε ώστε να είμαστε πολλαπλά ωφέλιμοι μέσα σε ένα ουσιαστικώς και διαρκώς αξιοποιούμενο "περιβάλλον"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.