Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
"M.A.E.C. 2015"
SAN MARINO

Ένα ακόμη αργυρό μετάλλιο για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" 


     Μία σπάνια αγωνιστική διοργάνωση Παραδοσιακής Τοξοβολίας διεθνούς κύρους με εξειδίκευση στη Μεσαιωνικη Τοξοβολία λάμπρυνε αυτό τον Ιούλιο το αρχαιότερο κράτος στο κόσμο, το Σαν Μαρίνο, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Διεθνείς Αγώνες "M.A.E.C. 2015" μπορεί, πια, να αποτελούν παρελθόν αλλά θα παραμένουν στη μνήμη όλης της τοξευτικής κοινότητος ως ένας από τους πλέον δύσκολους αλλά και επιτυχείς αγώνες Παραδοσιακής Τοξοβολίας.  


     Από τους Αγώνες αυτούς οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έφυγαν με ένα αργυρό μετάλλιο το οποίο κατέκτησε η 14χρονη Αρχηγός της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κύπρου Αναστασία Φ, Φωτίου η οποία έκανε τους θεατές των Αγώνων να κραυγάζουν στις κερκίδες "Anastasia, Anastasia!" ενθαρρύνοντας τη μικρή Αναστασία στις τοξεύσεις της! 

ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ SAN MARINO


     ικρό το δέμας" αλλά μνημειακό το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο κατέκτησε με τη διακριτική μεγαλοπρέπειά του και τη καταπράσινη φυσικότητά του όχι μόνον τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" αλλά και, όπως συζητήθηκε, όλους τους αγωνισθέντες αλλά και τους επισκέπτες των Αγώνων.

Μέρος των οχυρώσεων.

     Μια καστροπολιτεία, ντυμένη στο πλέον εντυπωσιακό πράσινο, φιλόξενη και πεντακάθαρη αυτό το Σαν Μαρίνο αιχμαλώτισε το θαυμασμό όλων όσων το βάδισαν και χάρηκαν το "M.A.E.C. 2015" αυτού του καλοκαιριού.

Άποψη με φυσική αναρριχητική βλάστηση.

     H αρχική μικρή "κοινότητα" που δημιουργήθηκε τον 5ο αι. μ.χ.χ. (κατ' άλλους τον 4ο αι μ.χ.χ.) κατάφερε να θεμελιώσει το κρατίδιο που χαιρόμαστε σήμερα και στο οποίο η αστική αισθητική υπήρξε αντικείμενο τέτοιου σεβασμού που μπόρεσε να "φτάσει" ως τις μέρες μας. Σήμερα, η πόλη έχει πληθυσμό 4.493 κατοίκους και βρίσκεται στις δυτικές παρυφές του ψηλότερου σημείου της χώρας, του Μόντε Τιτάνο.

Ένα απότμημα του Palazzo Pubblico, (Κυβερνητικό Μέγαρο) 
χτισμένο μεταξύ 1884 και 1894 από τον εκ Ρώμης αρχιτέκτονα  Francesco Azzurri

     Και σ' αυτό το μοναδικής αισθητικής αστικό "περιβάλλον" δε θα μπορούσαν παρά οι Αγώνες "Μ.A.E.C. 2015" να είναι εξίσου εντυπωσιακοί! 

Στόχος ευφυούς τοξεύσεως πίσω από τα νερά ενός συντριβανιού


H ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


     Οι Αγώνες "M.A.E.C. 2015" δεν ήσαν απλώς Αγώνες "Παραδοσιακής" αλλά Μεσαιωνικής Τοξοβολίας. Αυτό, για τους διοργανωτές αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες, σήμαινε ότι το πλαίσιο των Αγώνων θα ήταν η Toξοβολία και το τελετουργικό της όπως ίσχυε κατά τη μεσαιωνική εποχή. 


     Εκτός των άλλων, σε αυτούς τους Αγώνες ίσχυσαν αυστηροί ενδυματολογικοί κανόνες υποχρεώνοντας όλους όσους έλαβαν μέρος να αρχίσουν να προετοιμάζονται από πολύ νωρίς ώστε να μη κινδυνεύουν με αποκλεισμό ακόμη κι μέσα από τα υποδήματα τολμούσαν να φορέσουν ...περικνημίδες μη ανταποκρινόμενες στις αντιλήψεις του μεσαίωνος, όπως προέβλεπαν οι Κανονισμοί!


     Το ίδιο αυστηροί ήσαν και οι Κανονισμοί των Όπλων, δηλαδή, ο προσδιορισμός του τι εννοείται ως "παραδοσιακό τόξο" και "παραδοσιακό βέλος", υποχρεώνοντας όλους να προσαρμόσουν αναλόγως το ατομικό "οπλοστάσιό" τους. 


     Η παράμετρος αυτή δυσκόλεψε κατά πολύ τους συμμετασχόντες στους οποίους, πέραν των αυστηρώς τεχνικών, επεβλήθησαν και πολλοί επιπλέον περιορισμοί και κανόνες ως προς την εμφάνιση (αμφίεση) και το γενικότερο πλαίσιο τοξεύσεως. Όμως, σε ένα τέτοιο φυσικό περιβάλλον δε θα συνεχωρείτο τίποτε λιγότερο...


     Σε όλα αυτά τα πολύ δύσκολα κανονιστικά πρότυπα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ανταποκριθήκαμε με τη μεγαλύτερη συνέπεια ως Έλληνες υπερήφανοι που δε θα θέλαμε επ΄ ουδενί να υποστούμε έστω και την πλέον μικρή παρατήρηση και οι εμφανίσεις μας αλλά και ο οπλισμός μας υπήρξαν τα προβλεπόμενα.


     Η Ομοσπονδία των Βαλιστριδοφόρων του Σαν Μαρίνο (Federazione Sammarinese Balestrieri) η οποία ιδρύθηκε το 1956 με σκοπό την αναβίωση των παραδεδεγμένων Παραδόσεων αγώνων με βαλιστρίδα και τόξο που ίσχυαν μέχρι και τον XIV αι. βρίσκεται επικεφαλής των διοργανώσεων Αγώνων βαλιστρίδος και τόξων σε αυτό το κρατίδιο και ο διοργανωτής στον οποίο πιστώνεται αυτή η λαμπρή αγωνιστική εκδήλωση είναι η Ένωση Μεσαιωνικών Τοξοτών (Lega Arcieri Medievali) και η Ομάδα των Μακρών Τόξων του Σαν Μαρίνο (La Cerna dei Lunghi Archi di San Marino) η οποία σχηματίσθηκε το 1995 ως συνέχεια μιας μακράς αμυντικής Παραδόσεως του κρατιδίου.



     Συγκεκριμένα, σε στιγμές πολεμικής ανάγκης, μετά από τη κρούση της καμπάνας στο πρώτο αμυντικό πύργο του κρατιδίου και το άναμμα φωτιάς στη κορυφή του βουνού, σχηματίζονταν δεκαμελείς ομάδες για την ανάληψη αμυντικών καθηκόντων. Σήμερα, η Ομάδα των Μακρών Τόξων του Σαν Μαρίνο αποτελείται από 50 μέλη, εκ των οποίων άλλοι είναι τοξότες, βαλιστριδοφόρους, μαχητές, τυμπανιστές, μουσικούς και γυναίκες-φροντιστές. 


    Η Ομοσπονδία αυτή μαζύ με τις Ομοσπονδίες των Gubbio, Sansepolcro, Massa Marittima και Lucca, συνέστησαν (13/2/1966) την Ιταλική Συνομοσπονδία των Βαλιστριδοφόρων (Federazione Italiana Balestrieri) με αντικείμενο τη μελέτη των ιταλικών Παραδόσεων βαλιστρίδος και τόξου και τη διοργάνωση σχετικών Αγώνων με πρώτο διοργανωθέντα Αγώνα εκείνο της 10ης Ιουλίου 1966 στον σαν Μαρίνο. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο αναγνώστης τη διοργανωτική σοβαρότητα των συγκεκριμένων Αγώνων και τη εμπειρία των διοργανωτών πίσω από αυτούς.


      Kαι σε αντίθεση με τα όσα κάποιος ..."βαλκάνιος" μπορεί να αντιληφθεί, οι Ευρωπαίοι αποδίδουν τεράστια σημασία στη παιδαγωγική των όπλων και τη διατήρηση των μαχητικών Παραδόσεών τους τις οποίες τιμούν σε κάθε ευκαιρία! Η δε βαλιστρίδα όπως και το τόξο κατέχουν διακεκριμένες θέσεις στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Παραδόσεων.


     Εκτός, όμως, της Ομοσπονδίας των Βαλιστριδοφόρων του Σαν Μαρίνο, στη μεγαλοπρέπεια αυτών των λαμπρών Αγώνων συνέπραξαν και οι Σημαιοφόροι (Sbandieratori) του Σαν Μαρίνο, ένα τελετουργικό σώμα το οποίο αναπαριστά τους σημαιοφόρους των μεσαιωνικών μαχών οι οποίοι "ανέμιζαν" υπερήφανοι τις σημαίες τους εμψυχώνοντας τους μαχητές.


     Αυτοί οι Σημαιοφόροι (Sbandieratori) του Σαν Μαρίνο, πραγματικά δημιούργησαν μία μοναδική εναρκτήρια ατμόσφαιρα αποσπώντας το χειροκρότημα όλων με τις θεαματικές εκτοξεύσεις των σημαιών τους.

                          


     Οι τυμπανιστές του Σαν Μαρίνο εντυπωσίασαν με τους ήχους αλλά και τις εμφανίσεις τους! 


     Αποδίδοντας "ηχηρά" το κλίμα μιας μεσαιωνικής γιορτής, αυτοί οι τυμπανιστές απετέλεσαν ακόμη μία καλαίσθητη "ψηφίδα" στο τέλειο "ψηφιδωτό του αναπαραστατικού εγχειρήματος που πέτυχαν οι διοργανωτές αυτών των Αγώνων. 


     Και το δίδαγμα όλων όσων συμμετείχαμε σε αυτούς τους Αγώνες ήταν ο σεβασμός των Ευρωπαίων προς τη πολεμική Αρετή τους η οποία αποτελεί και μία από τις συνδετικές Αξίες των Ευρωπαϊκών λαών και όχι το ..."ευρώ" όπως νομίζουν κάποιοι καθυστερημένοι και ...καταχρεωμένοι ιθαγενείς βαλκάνιοι!


     Ιδιαίτερος έπαινος θα πρέπει να απονεμηθεί στους διοργανωτές όχι μόνον για την εξαιρετική αφίσα των Αγώνων αλλά και για το συνοδευτικό, πολυσέλιδο και καλαίσθητο πληροφοριακό έντυπο αυτής της λαμπρής διοργανώσεως. Όλα αυτά τα έντυπα, μαζύ με τα δωρεάν διανεμόμενα κατατοπιστικά  έντυπα της υπηρεσίας τουρισμού, κάλυψαν πλήρως τις ανάγκες των αγωνισθέντων κάνοντας τη κίνησή τους μέσα σε τούτο το μικρό μουσειακό αστικό περιβάλλον κάτι παραπάνω από άνετη. 


     Όπως ήταν αναμενόμενο, σε αυτή τη διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πολύ προσεκτική βαθμολόγηση των αγωνισθέντων.


     Κάθε αγωνιζόμενος λάβαινε τη βαθμολογία του κατόπιν επιβεβαιώσεως των δύο βαθμολογιών από δύο διαφορετικούς βαθμολογητές έτσι ώστε να μη μπορούσε να εμφιλοχωρήσει ούτε λάθος αλλά ούτε και κάτι, ίσως, ...σοβαρότερο όπως αυτά τα φρικαλέα για τα οποία προσφάτως ενημερωθήκαμε ότι συνέβησαν σε εθνικούς Αγώνες της Ε.Φ.Ο.Τ. στη χώρα μας.


     Τέλος, κατά γενική ομολογία, η φιλοξενία όλων των αγωνισθέντων υπήρξε άψογη και πλουσιοπάροχη από τους διοργανωτές, με άριστες συνθήκες παραμονής και ευγενέστατους συνοδούς για όλους, αναμενόμενο άλλωστε σε έναν τόπο με τόσο υψηλή Παιδεία και Παράδοση!

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

     Αυτοί οι Αγώνες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως η επιτομή της ευρηματικότητος των στόχων που στήθηκαν.



     Εδώ, αξιοποιήθηκαν πλήρως ακόμη και τα υπάρχοντα φυσικά στοιχεία, όπως ένα συντριβάνι του οποίου τα νερά έκρυβαν το στόχο από τον οποίο το κεντρικό θέμα (ψάρι) είχε την υψηλότερη βαθμολογία ενώ το φόντο κατά πολύ μικρότερη.



     Μία ανεξάντλητη εφευρετικότητα και κινουμένων στόχων ξάφνιασε τους αγωνιζομένους αυξάνοντας τη δυσκολία της βαθμολογίας τους. 


     Στόχοι περιστρεφόμενοι με ηλεκτρική ενέργεια και με απρόβλεπτες εμφανίσεις φάνηκαν διασκεδαστικοί στην αρχή ενώ γρήγορα έδειξαν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας στη τόξευση.


     Τέλος, στόχοι που απαιτούσαν ταχύτατη αντίληψη επιλεκτικών αντιδράσεων ακόμη και με υπέρβαση του παράγοντος "τύχη" έκαναν τη "ζωή" των αγωνιζομένων αρκετά δύσκολη!


     Η πολυπλοκότητα των στόχων και της διαφορετικής βαθμολογίας ενός εκάστου δεν απετέλεσε πρόβλημα για τους αγωνιζομένους διότι οι οργανωτές είχαν προβλέψει να αναρτήσουν στα Αγγλικά αναλυτικές οδηγίες για την τόξευση και βαθμολόγηση κάθε στόχου. Έτσι, κάθε αγωνιζόμενος γνώριζε εξ αρχής τις απαιτήσεις αλλά και τη βαθμολόγηση των στόχων της διαδρομής του. 

ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

     Η Σπηλιά των Βαλιστροφόρων (Caca dei Balestrieri) η οποία αποτελεί ένα τεχνητό άνοιγμα στο βράχο από την εκλατόμευση λίθων που χρησιμοποιήθηκαν στην ανέγερση του Κυβερνητικού Μεγάρου, υπήρξε το επίκεντρο αυτών των Αγώνων.


     Στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος είναι αφιερωμένος στη Παράδοση των Βαλιστριδοφόρων που υπερασπίστηκαν τη καστροπολιτεία του Σαν Μαρίνο σε δύσκολες εποχές, υπάρχει μόνιμη εγκατάσταση για αγώνες βαλιστρίδος με τη μορφή τριών εδράνων απέναντι από τα οποία αναπτύσσονται τρεις αντίστοιχοι στόχοι.


     Κι αυτός ο ιστορικός χώρος υπήρξε το επίκεντρο των Αγώνων "M.A.E.C. 2015" αναδεικνυόμενος σε μία άριστη επιλογή για τη περίσταση! Κάτι "ανάλογο", δηλαδή, με το αθηναϊκό (Ρωμαϊκό) αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου το οποίο οι αστοιχείωτοι, μπουζουκόβιοι και, πάντως, δημοκρατικότατοι "παράγοντες" του Ε.Ο.Τ. παραχωρούν ευχαρίστως σε τριτοκλασάτους σκυλάδες "αοιδούς" για να αμανεδιάσουν, ενώ θεωρούν αδιανόητο να το παραχωρήσουν για μία παρόμοια πολιτισμική εκδήλωση. Τάλαινα, ευτελισμένη ...Ελλάς!





ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

     Η δεδομένη υψηλή δυσκολία αυτών των Αγώνων λόγω των πολύ ιδιαίτερων στόχων απέτρεψε να λάβουν μέρος πολλές χώρες οι οποίες παρέμειναν στον αριθμό των ...έξι (!). Αντιθέτως υπήρξαν πάρα πολλές συμμετοχές μεμονωμένων τοξοτών φθάνοντας τον αριθμό των ...200 (!) κάνοντας, έτσι, πολύ υψηλό τον αγωνιστικό ανταγωνισμό.


      Ένας συνωστισμός άνευ προηγουμένου στο γραφείο εγγραφών τη πρώτη ημέρα, έδειξε το πόσο μεγάλη πρόκληση δοκιμασίας ικανοτήτων υπήρξε αυτός ο Αγώνας.


     Εξαιρετικοί χαρακτήρες όσοι εμφανίσθηκαν σε αυτούς τους Αγώνες με χαρακτήρα πολεμικό και απίθανες ικανότητες στο πεδίο των τοξεύσεων και αυτό για όλες τις ηλικίες των συμμετασχόντων. 


     Φάνηκε πως αυτή η "ευκαιρία" έδωσε σε πολλούς ιδιαίτερους χαρακτήρες τη δυνατότητα να ανταμώσουν στην ιστορική καστροπολιτεία του Σαν Μαρίνο.



ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"

     Σε έναν δύσκολο Αγώνα με 200 περίπου αγωνιζομένους ήταν φυσικό οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" να απολαύσουν πολύ περισσότερα από μιαν απλή διάκριση. 



     Ακολουθώντας το χαλαρό "πνεύμα" του "χαρείτε την ατμόσφαιρα και φέρτε πίσω αγαθές εμπειρίες", τα Μέλη μας αναμείχθηκαν με το "σώμα" των συναθλητών τους κι αντάλλαξαν τοξευτικές εμπειρίες.



     Σημαιοφόρος κεφιού ο Ιφικράτης μας, νηφάλιος πολεμιστής και εξίσου ικανός τενόρος, άφησε τη φωνή του να τραγουδήσει τις αγαπημένες του άριες στο πλέον ιδανικό φυσικό "σκηνικό" προς τέρψη των ακροατών του.



     Συνεπής μαχητής ο Πρωτεσίλαος κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να πετύχει η Αποστολή ως Αρχηγός της και να αναδειχθούν οι ικανότητες των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κάτι, τελικώς που πέτυχε.



     γκεφαλική" και με αυτοπεποίθηση πραγματικής Αμαζόνας, η δεκατετράχρονη Αρχηγός της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ" Αναστασία Φ. Φωτίου αυτοσυγκεντρώθηκε στους στόχους της για να κατακτήσει τελικώς το αργυρό μετάλλιο παρά τη χαλαρότητα και την άνεση της παιδικότητός της!



     Και, πανταχού παρών ο Πατέρας-συνοδός της ανήλικης όχι μόνον μεριμνούσε για τη θυγατέρα του αλλά και για όλα τα Μέλη της Αποστολής όπου χρειάσθηκε!


     Πολλές διασκεδαστικές ευκαιρίες υπήρξαν για να χαρούν οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και δε παρέλειψαν να ...δοκιμάσουν και την εμπειρία της ακινητήσεως στη "κεφαλοχειροκάκη" των κακοποιών του μεσαίωνος, αφού στο Σαν Μαρίνο λειτουργεί και φημισμένο Μουσείο με όργανα βασανιστηρίων.


Ο Αρχηγός της Αποστολής μας Σπύρος Νικόλης 
με τον εξαίρετο Ούγγρο      Nandor Keresztes

     Μια όμορφη παρέα οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σ' αυτό το μνημειακό μέρος χάρηκαν τη κάθε γωνιά του "χτίζοντας" φιλίες και σχέσεις.



     Όλοι χάρηκαν νέες τοξευτικές εμπειρίες και διδάγματα κάτι, άλλωστε, για το οποίο έφτασαν σ'  αυτή την ορεινή γωνιά της Ευρώπης.


     Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι ίδιοι, κατάφεραν να επιδείξουν τη μεγαλύτερη αγωνιστική συνέπεια και, η ανήλική μας, να κατακτήσει κι ένα μετάλλιο!


     Αρμονικά δυναμική η νεαρή μας Αναστασία μέσα στο φόρεμα εποχής το οποίο της ετοίμασε, αφιερώνοντας πολλές ώρες στη ραπτομηχανή του, ο Αρχηγός μας Αρπάλυκος θέλοντας να χαρεί τη προσωπική του μαθήτρια όσο γίνεται πιο εντυπωσιακή στην αγωνιστική πίστα καταφέρνοντάς το μια χαρά!


     Και η δεκατετράχρονη Αναστασία μας η οποία για πρώτη φορά λαμβάνει μέρος σε διεθνείς Αγώνες και, μάλιστα, παρόμοιας δυσκολίας, με τη μαχητικότητα της ράτσας της κατάφερε να δείξει ότι αξιοποίησε όλα τα διδάγματα που της προσφέρει ο Αρχηγός της Ομάδος μας Αρπάλυκος του οποίου υπήρξε μαθήτρια και ο οποίος, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων την διεπίστευσε ως Εφιπποτοξότρια και Αρχηγό της Σχολής μας στη Κύπρο.


     Mε ψυχραιμία αλλά και αυτοσυγκράτηση μέσα στη Σπηλιά των Βαλιστριδοφόρων, υπό τις ενθαρρυντικές ιαχές των θεατών των Αγώνων που έκαναν το περίκλειστο χώρο να αντηχεί "Anastasia-Anastasia!" αλλά και της τοπικής τηλεοράσεως, η Αναστασία Φ. Φωτίου κατάφερε να περάσει στο λαιμό της τη κορδέλα του αργυρού μεταλλίου.


      Και η νεαρή Κύπρια τίμησε κατά τον καλύτερο τρόπο σε αυτή τη διοργάνωση το ηρωικό νησί της όχι μόνον με τις επιδόσεις της αλλά και με το ήθος της το οποίο όσοι τη γνώρισαν το εκτίμησαν.


     Άλλωστε, στην Ευρώπη, όχι εκείνη του ..."ευρώ" και των τοκογλύφων, αλλά του Ήθους και του Πολιτισμού, δηλαδή, των μόνων Αξιών που μπορούν να συνδέουν λαούς, η ευγένεια παραμένει ως η κορυφαία "σφραγίδα" κοινωνικής συμπεριφοράς και διανθρωπίνων σχέσεων. 
    

     Όπου κι αν στάθηκαν, όπου κι αν τόξευσαν οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έκαναν φίλους και, πέραν της απρόσμενης και, πάντως σημαντικής διακρίσεως με την οποία η Αποστολή μας επέστρεψε από το Σαν Μαρίνο, αυτή η Αποστολή υπήρξε μία από τις πλέον επιτυχείς των πολλών μέχρι σήμερα αγωνιστικών Αποστολών στο εξωτερικό της Ομάδος μας!


     Αυτή η Ομάδα λειτουργεί με ρυθμούς μέσα στους οποίους χάνονται τα όρια του αλτρουισμού, της ομοψυχίας και της αρετής με αποτέλεσμα οι διακρίσεις να έρχονται καλοδεχούμενες ακόμη και ...απρόσκλητες!

Αποχαιρετώντας τον Πρόεδρο!

     Μια βαθειά, ευγνώμονα, υπόκλιση στους διοργανωτές των Διεθνών Αγώνων Μεσαιωνικής Τοξοβολίας  "M.A.E.C. 2015"  που μας ετίμησαν με τη πρόσκληση και τη φιλοξενία τους και μια θερμή "καληνύχτα" στη πανέμορφη μεσαιωνική Καστροπολιτεία του Σαν Μαρίνο η οποία μας κέρδισε ώστε από τώρα να προγραμματίζουμε την επιστροφή μας τον επόμενο χρόνο στην ίδια διοργάνωση! 



                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.