Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


     Ο ερευνητής και ανακατασκευαστής ιστορικών "Λευκών Όπλων" κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος μας έκανε την Τιμή μιας εξαιρετικής ξεναγήσεως στη συλλογή "Λευκών Όπλων" τα οποία μελέτησε, ανακατασκεύασε και δώρισε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.  


     Ο ευγενής ρέκτης, με την γλαφυρή περιγραφικότητά του και τις ευρύτατες ιστορικές γνώσεις του, κατάφερε να μας κρατήσει "αιχμάλωτους" της χειμαρρώδους πληροφορήσεώς του επί τρεις ώρες, ξεναγώντας μας επί των εκθεμάτων που εκτίθενται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και συμπληρώνουν την μεγάλη συλλογή του το κύριο μέρος της οποία χαρήκαμε στο ιδιωτικό Μουσείο του το οποίο επισκεφθήκαμε προ ημερών.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αλλά και πολλοί φίλοι της Ομάδος μας τους οποίους με χαρά προσκαλέσαμε και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους σ' αυτή την εκδήλωση, δράξαμε την ευκαιρία να υπεισέλθουμε ακόμη περισσότερο στη φιλοσοφία του "όπλου" ως μέσου υλοποιήσεως της ανθρώπινης βουλήσεως για άμυνα και επίθεση, ως διαχρονικού "εργαλείου" επιβιώσεως και κυριαρχίας. 


     Όσοι απολαύσαμε το προνόμιο της ξεναγήσεως του ευγενούς μας Οικοδεσπότη, του είμαστε για μια ακόμη φορά ευγνώμονες για το μεγάλο "Σχολείο Ζωής" το οποίο μέσα από την ερμηνεία του "όπλου" μας δίδαξε! Τον ευχαριστούμε που μας ξαναθύμισε ότι δεν σκοτώνουν τα όπλα αλλά η ανθρώπινη βούληση. Και του υποσχόμαστε αυτό να το έχουμε κατά νου ειδικώς εμείς οι Εφιπποτοξότες όταν κρατάμε το Τόξο μας ανά χείρας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.