Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

     ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ, 2015

Και το 2016: τίποτε λιγότερο από ΘΡΙΑΜΒΙΚΟ!


     Μπορεί το 2015 να υπήρξε ακόμη μία χρονιά εθνικού και κοινωνικού μαρασμού και υπελίξεως για όλους τους Έλληνες, αλλά για τους "Έλληνες Κενταύρους" υπήρξε η πλέον λαμπρή χρονιά στη δεκάχρονη, σχεδόν, λειτουργία μας, υπό την άξια Αρχηγία του Αρπάλυκου και το ομαδικό πνεύμα όλων των Μελών μας, που κάτω από τραγικές αξιακές και οικονομικές συνθήκες καταφέραμε να βγούμε νικητές, προοιωνίζοντας ένα θριαμβευτικό Νέο Έτος 2016! Εδώ και κάποια χρόνια αδυνατούμε να αφιερώσουμε χρόνο στη παρουσίαση των ετησίων Απολογισμών Έργου που συνηθίζαμε στο παρελθόν διότι, πλέον, το έργο μας είναι ογκωδέστατο κάθε χρόνο και η καταγραφή του θα απαιτούσε μεγάλο χρόνο που θα ήταν σκοπιμότερο να αφιερωθεί σε πρακτικό έργο επ΄ ωφελεία των Μελών μας γι' αυτό, επί του παρόντος, θα προτιμήσουμε μια περιληπτική σύναψη των όσων καταφέραμε το 2015 για απολογητικούς λόγους. Έτσι, στο χρόνο που μας πέρασε...


     Υπηρετήσαμε μία Πολεμική Τέχνη μέσω της οποίας αναδείξαμε Αξίες απαραίτητες για την ανέλιξη της Φυλής μας και του ανθρώπινου Πολιτισμού!



     Τιμήσαμε τους Προγόνους μας και όσους θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι αλλά και υπόχρεοι μιμήσεως του παραδείγματός τους!



     Βρεθήκαμε ακόμη κοντύτερα στη φιλοσοφία ξένων λαών κατανοώντας βαθύτερα το πνεύμα τους ώστε να διευρύνουμε το δικό μας, πεπεισμένοι ότι η αφαίρεση τοπικιστικών "παρωπίδων" και η κατανόηση του Κόσμου συντελεί στην εξύψωση του Ανθρώπου και των Κοινωνιών οι οποίες, παρά τη σεβαστή μοναδικότητά τους, θα πρέπει να συμπορεύονται και να συνεργάζονται στην εξύψωση της ποιότητος της ζωής. 



     Επαυξήσαμε το πνευματικό μας "οπλοστάσιο" με σημαντικά σπουδαία βιβλία ενάρετης κατευθύνσεως!


     
     Πολλαπλασιάσαμε τα μουσειακά μας προσκτήματα με τη φροντίδα συντηρήσεώς τους από τον πολυτάλαντο Αρχηγό μας.



     Διασώσαμε και αναδείξαμε πολύτιμο ιστορικό υλικό, θέτοντάς το  στη διάθεση μελετητών.



     Αναπτύξαμε τη μαχητικότητα της Εκπαιδεύσεώς μας διαμορφώνοντας ανδρείους χαρακτήρες, στοιχείο απαραίτητο για την επιβίωσή μας υπό αντίξοες συνθήκες.



     Παρατηρήσαμε τη ραγδαία πρόοδο του Αρχηγού μας και ως Μαχητή και ως Εκπαιδευτή μιας Ομάδος με υψηλές απαιτήσεις και μελλοντικές προσδοκίες.



     Κατακτήσαμε ακόμη μία διεθνή διάκριση στους Αγώνες "M.A.E.C. 2015" του San Marino, όπου η Κύπρια Αρχηγός μας Αναστασία Φ. Φωτίου τιμήθηκε με αργυρό μετάλλιο για τις αγωνιστικές επιδόσεις της, επαυξάνοντας τις παγκόσμιες διακρίσεις των "Ελλήνων Κενταύρων" κι επιβεβαιώνοντας την αξία των εκπαιδευτικών μας τακτικών. 



     Βελτιώσαμε, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Συνασκουμένου Σπυρίδωνος Νικόλη (Πρωτεσίλαου) τον οποίο ευγνωμονούμε, την (δωρεάν, πάντοτε) διδασκαλία της Σπαθασκίας στους Συνασκουμένους μας υποβοηθώντας την αποφασιστικότητα και την κιναισθησία τους ως ερείσματα ψυχικής και φυσικής ανατάσεως. 
  

     Εισαγάγαμε την Έφιππη Πάλη προς δημιουργία ανδρώων χαρακτήρων θεωρώντας την "παλαίστρα" ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητος Ελλήνων προς καταβολή κάθε εχθρού. 


     Εμπλουτίσαμε το Ασκησιολόγιό μας με πρωτοποριακές ασκήσεις που καμία αντίστοιχη Σχολή, παγκοσμίως, δεν αποτολμά,  ώστε να προσδοκούμε βέλτιστο όφελος για τους Συνασκουμένους μας.



     Επιλέξαμε ρηξικέλευθες προπονητικές τακτικές με μεγάλο κόστος εργατωρών επιτελικής προετοιμασίας για την αποφυγή κάθε κινδύνου, ώστε η προσφορά μας στα Μέλη μας να είναι ουσιαστική αλλά και ασφαλής, όπως παραμένει επί δέκα, σχεδόν, χρόνια.
  

     Μεταφέραμε, συχνά, την εκπαιδευτική μας δραστηριότητα μακράν του χώρου της Ομάδος μας ώστε να απενοχοποιήσουμε το αίσθημα του "γηπέδου μας" αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση των Συνασκουμένων μας ως μαχητών παντοδαπού εδάφους.



     Εκπαιδευόμενοι, συμβιώσαμε ομαδικώς, κατανοώντας βαθύτερα το κοινωνικό δίδαγμα μιας Οικογενείας Πολεμιστών, όπως ακριβώς θα πρέπει να συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη και καλώς οργανωμένη Κοινωνία. 



     Συζητήσαμε από κοινού και με απόλυτο αλληλοσεβασμό και αγορητικό σεβασμό κάθε πρόβλημα και σκέψη μας, υπό απόλυτη τάξη και αλληλοκατανόηση, αντίθετα από την τραγική εικόνα της αγοραίας δημοκρατικότατης "χάβρας" που μας έχουν συνηθίσει οι μέρες "οργής" στις οποίες ζούμε.  



     Χαρήκαμε την μεγιστοποίηση των δεξιοτήτων των Μελών μας και την αναβάθμιση της αυτοεμπιστοσύνης τους σε επίπεδα σπάνια για Άνθρωπο της σύγχρονης καθημερινότητος.



     Αναβιώσαμε "λησμονημένες" πολεμικές τακτικές επί πρακτικού πεδίου και όχι, απλώς, επί "πληκτρολογίου", κάνοντας τους Προγόνους μας υπερήφανους για τον δυναμισμό των νέων Ελλήνων.



     Μελετήσαμε ιστορικώς και θεωρητικώς τον Πόλεμο για να τον κάνουμε πράξη (και όχι απλό "δημοσίευμα", "μελέτη" ή "διάλεξη"...) κυρίως, για να τον κάνουμε πράξη όπου και εάν απαιτείται στη καθημερινότητά μας.



     Ασκηθήκαμε και "σπουδάσαμε" τις τακτικές Τοξοθυρίδος, δραστηριοποιούμενοι μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να διεισδύσουμε ακόμη περισσότερο σε ένα από τα σημαντικότερα "κεφάλαια" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας τα οποία, μόνοι εμείς αναβιώνουμε και καλλιεργούμε. 



     Ενθαρρύναμε και απαιτήσαμε την εκδήλωση ολοένα και υψηλότερου δυναμισμού από τους μαθητές μας βοηθώντας τους να τον υιοθετήσουν ως τρόπο ζωής και ως "αντίδοτο" μιας παρακμιακής εποχής που θέλει τον Άνθρωπο δειλό και προσκυνημένο. 



     Ανακατασκευάσαμε με ιστορικήν ακρίβεια και δια χειρών Αρπάλυκου ό,τι όπλο, ενδυμασία ή άλλο παρελκόμενο αναπαριστά τους Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως και τον ηρωικό αγώνα τους που για εμάς αποτελούν ιερά πρότυπα.



     Αγκαλιάσαμε νέες παρουσίες που πολλαπλασιάζουν τις ελπίδες για ένα ελληνικότερο κι ωραιότερο "αύριο" στην Ομάδα μας και στην Ελληνική Κοινωνία.



     Μεγεθύναμε τη δύναμή μας σε υπέρ-500 εγγεγραμμένα Μέλη, παραμένοντας σταθερά ως η, παγκοσμίως, πολυπληθέστερη Ομάδα  Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας, καθιστώντας την Ελλάδα επίκεντρο προσοχής των ξένων οι οποίοι δε μπορούσαν να φανταστούν, καν, ότι υπό τις κοινωνικές μας "συνθήκες" στην Ελλάδα τόσοι πολλοί μπορούν να υπηρετούν ένα τόσο απαιτητικό και ποιοτικό Ιδανικό, όπως διεθνώς αναγνωρίζεται.  



     Αναβαθμίσαμε, ποιοτικώς, το δυναμικό της Ομάδος μας με ικανότατους Συνασκουμένους εμφορουμένους από υψηλές Αξίες και δεξιότητες!



     Διοργανώσαμε στις εγκαταστάσεις μας δωρεάν εκδηλώσεις αναπτύξεως των δεξιοτήτων των μαθητών μας, όπως το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Βελοποιίας το οποίο προσέφερε ευγενώς και με μεγάλη διδακτική επιτυχία, ο βοηθός Αρχηγού Σπυρίδων Νικόλης.  



     Εκστρατεύσαμε στη Κύπρο, με τη συνεργασία της τοπικής Αρχηγού μας Αναστασίας Φ. Φωτίου, όπου βιώσαμε μια από τις πλέον συγκλονιστικές εκπαιδευτικές και αναβιωτικές εμπειρίες στον εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό του Αγίου Σωζομένου. Αυτή ήταν και η πρώτη ιστορική αναβίωση που έγινε ποτέ από Έλληνες εκτός μητροπολιτικής Ελλάδος! 


     Αγωνισθήκαμε στη "καρδιά" της Έφιππης Τοξοβολίας, στη Κοιλάδα του Οργανισμού "KASSAI" στην Ουγγαρία, μεταξύ των κορυφαίων Εφιπποτοξοτών του Κόσμου, δεχόμενοι για άλλη μια φορά την εκτίμηση του παγκόσμιου Πρωταθλητή και Δασκάλου μας Kassai Lajos.



                             

     Θεωρητικολογήσαμε (και εμείς, δε το αρνούμεθα...), αλλά σε μία κορυφαία φιλοσοφική διοργάνωση, στο 6ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ, στο οποίο, ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης και η μαθήτρια της Σχολής μας Εριθέλγη Ι. Μεραμβελιωτάκη, παρουσίασαν για πρώτη φορά παγκοσμίως τις φιλοσοφικές βάσεις της Έφιππης Τοξοβολίας (ο πρώτος) και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας (η δεύτερη) ενώπιον πολυπληθούς διεθνούς ακροατηρίου.    






     Χαρήκαμε την εμφάνιση στον παγκόσμιο "χάρτη" Παραδοσιακής Τοξοβολίας, ως υψίστη Τιμή, των Σχολών των "Ελλήνων Κενταύρων" και των Παραρτημάτων που ιδρύσαμε στη Κύπρο, στη Κέρκυρα και στη Χαλκίδα


     Γίναμε δεκτοί στον διεθνή Οργανισμό Έφιππης Τοξοβολίας "International Horseback Archery Alliance", ως η μόνη Ελληνική Ομάδα του είδους.



     Ενταχθήκαμε στον Οργανισμό των "Ενώσεων Ελλήνων Πολιτισμού και Αναπτύξεως" ο οποίος δέχεται οργανωμένες συλλογικότητες Ελλήνων που εργάζονται υπέρ του Πολιτισμού και της αναπτύξεως της χώρας.



     Δικαιωθήκαμε πλήρως για την επιλογή αυτόνομης και αυτοδύναμης πορείας, μακράν διεφθαρμένων κρατικοσυστημικών "φορέων" και χωρίς καμία (αν-)"ηθική" και οικονομική από αυτούς, απολαμβάνοντας τη διαρκή μας πρόοδο και ανέλιξη. 



     Απολαύσαμε ευρείας αναγνωρισιμότητος από ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας, καθώς και από τον ειδικό Τύπο.



     Επιπλέον, απολαύσαμε της αναγνωρισιμότητος της κορυφαίας διεθνούς περιοδικής επιθεωρήσεως "Traditionell Bogenschießen" η οποία δημοσίευσε ενδεικτική φωτογραφία μας, παρουσιάζοντας, έτσι, για πρώτη φορά διεθνώς, την ύπαρξη Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη σύγχρονη Ελλάδα.



     Αναρτήσαμε στο παρόν Ιστολόγιο, 217 ιστορικά, επιστημονικά, τεχνικά και ενημερωτικά για την Ελληνική και διεθνή Έφιππη και Παραδοσιακή Τοξοβολία κείμενα, τεκμηριωμένα με χιλιάδες πρωτότυπες φωτογραφίες από την έρευνα και δράση της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" καθώς και συναφή τεκμηρίωση. 



     Ικανοποιήσαμε επιθυμίες Συνελλήνων και προσδοκίες Συνανθρώπων όπως, συχνά, μας ζητήθηκε.



     Τιμήσαμε και παρουσιάσαμε ό,τι, απροσωπόληπτα και αντικειμενικά, θεωρούμε ότι αξίζει πραγματικά και αποτελεί πρότυπο μιμήσεως στη σύγχρονη Ελλάδα!



     Προσευχηθήκαμε, ομαδικώς, για εκλιπόντες διεθνείς Ομοτέχνους, κηδόμενοι της μνήμης και της προσφοράς τους.



      Συμμετείχαμε καθοριστικώς στο γύρισμα του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Ένας Θεός Γεννιέται", προοριζόμενο για διεθνή προβολή σε 34 χώρες υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ την ιστορική επιμέλεια είχε ο Ιδρυτής της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης, την κατασκευαστική φροντίδα ενδυμασιών και σκηνικών ο Αρχηγός της Ομάδος Δημήτριος Π. Χρήστου (Αρπάλυκος) ενώ συμμετείχαν στα γυρίσματά του πολλά Μέλη της Ομάδος μας. Ήδη, από την πρώτη προβολή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ιεραπέτρας η οποία επανελήφθη στην αρχαία Μεσσήνη υπό την αιγίδα της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, οι κριτικές υπήρξαν άριστες! 



     Επ' ευκαιρία της συμβολής μας στο παραπάνω ιστορικό ντοκιμαντέρ, ο Ιδρυτής της Ομάδος Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης συνέταξε ειδική "ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ" αρχαίων λαών, η οποία ανηρτήθη προς δημόσια χρήση.  



     Εν ολίγοις, κατά το λαμπρό, για τους "Έλληνες Κενταύρους" έτος 2015, ανεβάσαμε ακόμη πιο ψηλά τον "πήχυ" της Έφιππης Τοξοβολίας,  αυτής της σπουδαίας και αρχέγονης Τέχνης-μέρους της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, όπως η διεθνής "UNESCO", επισήμως, την αναγνωρίζει.


     Για την επιτυχία όσων καταφέραμε κατά το απελθόν έτος είμαστε ευγνώμονες στο Πνεύμα των Προγόνων μας και στη Πλατωνική σκέψη που μας καθοδηγεί και μας φωτίζει,


     Στον Δάσκαλό μας Kassai Lajos, Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών της Ουγγαρίας, κάτοχο του Τάγματος "Arpad" και παγκόσμιο Πρωταθλητή της Έφιππης Τοξοβολίας,


     Στούς Ίππους που τόσο καλόγνωμα και αγαστά συνεργάζονται μαζύ μας,


     Στον Αρχηγό της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" Δημήτριο Π. Χρήστου (Αρπάλυκο) ο οποίος σηκώνει στους ώμους του την ασφάλεια και πρόοδο όλων των μαθητών μας,


     Στον Αντιπρόεδρο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" Νικόλαο Ν. Καραίσκο (Ακάδημο), του οποίου το ήθος και η λογική σκέψη μας στηρίζει όλους,


     Στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" που μοχθούν ώστε το όλο έργο της Ομάδος να παραμένει κορυφαίο στο τομέα του και διεθνώς παραδεκτό,


     Στο Βοηθό Αρχηγού επί της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και Σπαθασκίας Σπυρίδωνα Α. Νικόλη (Πρωτεσίλαο) για την αλτρουιστική συνεισφορά του στην εκπαίδευση των μαθητών μας,


     Στο Βοηθό Αρχηγού επί της Ιππικής Παντελή Μ. Γιαννίκο για την αλτρουιστική συνεισφορά του στην εκπαίδευση των μαθητών μας,


      Στη Συνασκουμένη μας Μαρίλη Δ. Μορισαίου για την πολύτιμη συμβολή της σε θέματα λογιστικά της λειτουργίας της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας",


     Στο Συνασκούμενο Θεόδωρο Σ. Πρινιωτάκη για την επίμοχθη συμβολή του σε πολλά διοικητικά και οργανωτικά θέματα,


     Στο Συνασκούμενο Ιωάννη Α. Παρμάκη για την ανεκτίμητη ανάληψη έργου μερίμνης αλλά και οργανώσεως δραστηριοτήτων Υπαίθρου,



     Στην Αρχηγό του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κύπρου" Αναστασία Φ. Φωτίου για τις διεθνείς αγωνιστικές επιδόσεις της, με επιστέγασμα την κατάκτηση διεθνούς αργυρού μεταλλίου,


     Στους Συνασκουμένους Χριστόφορο Δ. Κασφίκη και Ειρήνη Ι. Ψαίλα για τις επωμισθείσες ευθύνες ιδρύσεως και λειτουργίας του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας",


     Στον Συνασκούμενο Γεώργιο Ν. Σταυριανόπουλο (Ιφικράτη) για τις επωμισθείσες ευθύνες ιδρύσεως και λειτουργίας του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" και


     Σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" που αποτελούν θεμέλιο Πολιτισμού σε μία κοινωνία η οποία, κατ' αυτές τις παρακμιακές ημέρες, υφίσταται την αίσχιστη αυτοταπείνωση! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.