Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


     Μία ασύλληπτη καταστροφή των καλύτερων ιππικών εγκαταστάσεων της Ευρώπης που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός από το υστέρημά του, συντελείται τα τελευταία χρόνια στο Μαρκόπουλο. Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου τελεί υπό ολοκληρωτική καταστροφή εξ αιτίας της εγκαταλείψεώς του από το ίδιο το κράτος αλλά κυρίως εξ αιτίας της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" η οποία κάνει κάκιστη χρήση των εγκαταστάσεών του όταν και όποτε διοργανώνει "αγώνες".


    Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου το οποίο κατασκευάσθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αφού κόστισε δισεκατομμύρια και χρησιμοποιήθηκε για τις ελάχιστες ημέρες εκείνων των ιππικών αγώνων, αφέθηκε στη "μοίρα" του από ένα ανίκανο κράτος που ποτέ δεν σεβάστηκε τις θυσίες ενός Λαού που υπερχρεώθηκε για να το κατασκευάσει.


     Από το τέλος εκείνων των Ολυμπιακών Αγώνων (2004) και μέχρι σήμερα, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου παραμένει ιππικώς αναξιοποίητο, με μόνη την αραιή περιοδικότητα της χρήσεως των εγκαταστάσεών του από την "Ελληνική Ομοσοπονδία Ιππασίας" της οποίας η ανεξέλεγκτη και κατακτητική συμπεριφορά μέσα σε αυτό επιτείνει την καταστροφή και την ερείπωση. Ας δούμε, όμως αναλυτικά την κατάσταση και την καταστροφή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου...


     Υπό την διαχειριστική ολιγωρία του ίδιου του κράτους, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου εγκατελείφθη, αρχικώς, στην φυσική φθορά των πανάκριβων εγκαταστάσεών του οι οποίες παρέμειναν, ουσιαστικώς, ασυντήρητες. Εάν εγκαίρως το κράτος αξιοποιούσε με την πρόσκληση ιδιωτών τον χώρο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, ασφαλώς, η συντήρηση των εγκαταστάσεών του θα ήταν υποχρέωση των ιδιωτών και ανέξοδη για το ίδιο το κράτος, αλλά αυτή η ολιγωρία σχεδιασμού είχε, δυστυχώς, τον καταστρεπτικό αντίκτυπό της... Παρά το ότι η "Hochtief" και η "Spacon" προσπαθούν το ακατόρθωτο ως εταιρείες συντηρήσεως (των εγκαταστάσεων η πρώτη και του πρασίνου η δεύτερη) εν τούτοις, η έλλειψη σχεδιασμού αξιοποιήσεως του χώρου αλλά και η μη διάθεση των απαραιτήτων κονδυλίων από το ίδιο το κράτος κατέφεραν την απαρχή μιας, σχεδόν μη αναστρέψιμης, καταστροφής!


     Η σημειούμενη σήμερα καταστροφή αυτών των, άλλοτε λαμπρών σε όλη την Ευρώπη, εγκαταστάσεων "ξεκινά" από την ίδια την κτηριακή υποδομή με βλάβες που θέτουν σοβαρά ερωτηματικά ακόμη κια για την ευστάθεια των κτισμάτων. Όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία, ήδη τα εσωτερικά συνδετικά σώματα της τοιχοποιίας των Σταύλων έχουν "βγει" στην επιφάνεια και κανείς δεν εγγυάται ότι η στερεωτική ισχύς του δεν θα αποδυναμωθεί μέχρις σημείου ανεπανόρθωτων καταστροφών ή και καταρρεύσεων!


     Η απουσία παρεμβάσεων συντηρήσεως για χρηστικούς λόγους είχε ως αποτέλεσμα την ριζική καταστροφή δομικών υλικών και διαμορφώσεων σε όλα τα κτηριακά συγκροτήματα.  Οροφές και ψευδοροφές, πλακάκια, τοιχοποιίες, κουφώματα, σωληνώσεις και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ήδη είναι σε ερειπιώσα κατάσταση!


     Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ο διαρρεύσας χρόνος από το 2004 μέχρι σήμερα άφησε ανεξίτηλα σημάδια καταστροφών στην κτηριακή υποδομή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, κάτι που θα είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε η πρόβλεψη εγκαταστάσεως ιδιωτών που θα μίσθωναν τους χώρους του και θα το συντηρούσαν.


     Αντ' αυτών, τούτο το άλλοτε ιδανικό ιππικό κέντρο έχει μετατραπεί σε έναν ...χορταριασμένο "κρανίου τόπο" ο οποίος παραμένει και, ουσιαστικώς, αφύλακτος και στην διάθεση των ...γνωστών εισβολέων, παρανόμων λαθρομεταναστών, κλεπτών από τον παρακείμενο (Κορωπί) καταυλισμό σκηνιτών και, βεβαίως, της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας"! 


     Το πρόβλημα ξεκινά από την πλημμελή φύλαξη ολόκληρου του χώρου λόγω ελλείψεως κονδυλίων φυλάξεως! Με την εξωτερική συρμάτινη περίφραξη να έχει καταπέσει σε πολλά σημεία, η πρόσβαση στο εσωτερικό του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου είναι απολύτως ανεξέλεγκτη και ο οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να εισέλθει για τον οποιονδήποτε άνομο σκοπό που μπορεί να είναι η απλή εγκατάσταση μέχρι και την διάπραξη αδικημάτων που ξεκινούν από την κλοπή υλικών έως και την καλλιέργεια καννάβεως ή και την ...παράνομη εκτύπωση πλαστών αδειών παραμονής και "ταυτοτήτων" από και για λαθρομετανάστες!


     Η απουσία επαρκών κονδυλίων φυλάξεως του χώρου είχε ως μοιραίο αποτέλεσμα την εισβολή κι εγκατάσταση στους χώρους του ενός κοπαδιού λαθρομεταναστών οι οποίοι έχουν μετατρέψει τις ιππικές εγκατστάσεις σε παράνομες εστίες διαμονής αλλά και εκνόμων δραστηριοτήτων για τις οποίες είναι ενήμερο το Αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου, χωρίς όμως καμία επέμβαση μέχρι σήμερα! Ανεξέλεγκτοι και ασύδοτοι οι λαθρομετανάστες, μετέφεραν κι εγκατέστησαν μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου "οικοσκευές" ...αγνώστου προελεύσεως προκειμένου να μετατρέψουν τις ιππικές εγκαταστάσεις σε "μεζονέτες" ινδοπακιστανομπαγκλαντεσιανού "life style"! Και σα να μην έφτανε αυτό, θεώρησαν καλό να προχωρήσουν και σε μία καταλυτική "εικαστική διακοσμητική παρέμβαση" καταστρέφοντας το εγκατεστημένο σύστημα πυροσβέσεως, μετατρέποντας τις μάνικες σε ...σερπαντίνες που κρέμονται "εξωτικά" από τις, υπό κατάρρευση, πέργκολες!


     Και, μαζύ με τις πυροσβεστικές μάνικες, η λαθρομεταναστευτική έξαρσή τους κατέφερε και ριζικές καταστροφές σε πυροσβεστικές φωλεές, σε σήμαντρα κινδύνου πυρκαϊάς και σε ό,τι έχει σχέση με κίνδυνο φωτιάς, με αποτέλεσμα, σήμερα, ολόκληρο το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου να είναι έρμαιο καταστροφής από πυρκαϊά, ανά πάσα στιγμή! Και τα δισεκατομμύρια του κόστους κατασκευής του τα οποία ένας θεός ξέρει πότε θα αποπληρώσει ο Ελληνικός Λαός κινδυνεύουν να μετατραπούν σε στάχτη εξ αιτίας της αδιαφορίας του ίδιου του κράτους το οποίο μόνον ως "Ελληνικό" δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί!


     Η καταστροφή του συστήματος πυροσβέσεως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου δεν είναι ο μόνος κίνδυνος ενδεχομένου καταστρεπτικής πυρκαϊάς που επιτείνεται από την καθημερινή παρουσία των μέσα σε αυτό διαβιούντων λαθρομεταναστών και έχει σχέση με την κάλυψη των καθημερινών βιωτικών αναγκών τους. Μέσα στο ιδιαιτέρως εύφλεκτο περιβάλλον των Σταύλων, όπου το ξύλο κυριαρχεί ως δομικό υλικό, οι λαθρομετανάστες δε διστάζουν να κατασκευάσουν αυτοσχέδιους μηχανισμούς ανοιχτής φωτιάς προκειμένου να μαγειρέψουν ή να ζεστάνουν νερό, αφού, οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις έχουν "ξηλωθεί" και πουληθεί από κάποιους "άλλους",όπως θα δούμε εν συνεχεία ! 


     Αυτοσχέδιες "γκαζιέρες" που ανάβουν δίπλα στα σανιδένια διαχωριστικά τοιχεία των Σταύλων βρίσκονται σε όλα τα συγκροτήματα και, αν προσέξει κανείς καλά, υπάρχουν παντού ίχνη φωτιάς ακόμη και σε τοίχους.


     Και όχι μόνον! Αυτές οι αυτοσχέδιες "γκαζιέρες" ΄καίνε τις ίδιες τις σανίδες των Σταύλων αλλά και των εξωτερικών περιφράξεων των Ιππευτηρίων που προσφέρονται ως ...δωρεάν "καύσιμα" στους λαθραίους!


     Η παράνομη διαμονή λαθρομεταναστών στις κτηριακές εγκαταστάσεις αυτού του Κέντρου, έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνον για το ίδιο το Κέντρο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή του Μαρκοπούλου αλλά και της Χώρας. Περίεργες "φυτείες" ...εξωτικών φυτών αναπτύσσονται στους χώρους του Κέντρου φροντιζόμενες επιμελώς από τους λαθραίους κατοίκους του και ποτιζόμενες από εκείνες τις αρδευτικές εγκαταστάσεις τις οποίες ο Ελληνικός Λαός προόριζε να ποτίζουν αθώους Ίππους οι οποίοι δεν υπάρχουν, πια, εδώ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένας προσεκτικός παρατηρητής των όσων διαδραμτίζονται σε αυτό το Κέντρο ανακαλύπτει μέχρι κι εργαστήριο κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών σε Σταύλο του Συγκροτήματος 5! Και ενώ δεν υπάρχει ούτε αλογοπέταλο, όπως θα ήταν φυσικό, σε αυτό τον χώρο, τα πάσης φύσεως και γνησιότητος αλλοδαπά "πιστοποιητικά" βρίσκονται σε κάθε γωνιά του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, πάντοτε με το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ενήμερο! 


     Δυστυχώς, οι εγκαταβιούντες λαθρομετανάστες δεν αρκούνται απλώς σε μία "ήπια" διαμονή αλλά μεριμνούν και για την "νομιμότητά" τους! Όμως αυτό δεν είναι ...αρκετό. Η υγιεινή του χώρου αυτού είναι πέραν πάσης περιγραφής και οι επιδημικές εξελίξεις που μπορεί να επιφέρει είναι παντελώς αστάθμητες.


     Οι λαθρομετανάστες ζουν μέσα σε αυτό τον χώρο υπό ζωώδεις συνθήκες! Στοιβαγμένοι κατά γης, με στρώματα απείρου ..βρώμας και με τη νοοτροπία του πλάνητος, έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τους άλλοτε πεντακάθαρους Σταύλους σε πραγματικές τρώγλες με όλη την καταστρεπτική επίπτωση!


     Τα σκουπίδια που παράγουν, προκειμένου να μη τα απομακρύνουν στα προβλεπόμενα σημεία εναποθέσεως απορριμμάτων και προσελκύσουν υποψίες περί της παρουσίας τους, οι λαθρομετανάστες τα εναποθέτουν μέσα στους Σταύλους με ό,τι αυτό συνεπάγεται!


     Και οι άλλοτε πολυτελέστατες και πανάκριβες εγκαταστέσεις υγιεινής του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου έχουν, σήμερα, την εικόνα που εμφανίζει η φωτογραφία που ακολουθεί.


    Υπάρχει μια διάχυτη φήμη ότι τον χώρο αυτό τον "διαχειρίζεται" μια πολυεθνική συμμορία λαθρομεταναστών η οποία ευνοεί, ασφαλώς και έναντι αμοιβής, την διαμονή αποκλειστικώς και μόνον ομοφύλων! Λέγεται ότι εδώ μπορούν να διαμείνουν με την καταβολή ενός μικρού ποσού μόνον Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Ινδοί λαθρομετανάστες και αυτό είναι επιβεβαιωμένο αφού εδώ δεν συναντάται καμιά άλλη εθνικότητα λαθρομετανάστη! 


     Κάθε τι εδώ, παραπέμπει σε Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, σε αθλιότητα και ερείπωση! Τίποτε δεν παραπέμπει σε μία υγιά ιππική χρήση και αξιοποίηση επ'  αγαθώ του σκοπού για τον οποίο, παλιότερα, ξοδεύτηκε αιματηρά ο Ελληνικός Λαός όταν κατεσκεύαζε αυτή τη σπουδαία εγκατάσταση! Δυστυχώς, όμως, οι λαθρομετανάστες δεν είναι οι μόνοι που ερειπώνουν με την παρουσία τους αυτό τον χώρο. Ακολουθούν οι οργανωμένοι κλέφτες οι οποίοι καταφθάνουν με ..."Datsun" για να σηκώσουν ό,τι υλικό μπορεί να πουληθεί στο παράνομο εμπόριο! Και το υλικό αυτό είναι ποικίλο!


     Κατ' αρχήν, έχουν ήδη ξηλωθεί κι εξαφανισθεί τα πανάκριβα ηχητικά μηχανήματα τα οποία είχαν εγκατασταθεί για να παρέχουν δυνατότητα ήχου σε όλες τις εσωτερικές κι εξωτερικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου και βρίσκονταν μέσα στα κτήρια, σε κάθε από τα πέντε σταυλικά Συγκροτήματα! Αυτοί οι "κύριοι" με τα "Datsun" μπαίνουν ανενόχλητοι από την ανυπαρξία ουσιαστικής φυλάξεως και "θερίζουν" ό,τι βρουν στο διάβα τους...


     Πολλές φορές οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ήρθαμε σε μετωπική επαφή με αθιγγάνους οι οποίοι φόρτωναν με τις μαντεμένιες εσχάρες των αποχετεύσεων τα ημιφορτηγά τους. Με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητός μας τους υποχρεώσαμε να τις αφήσουν στη θέση τους, αλλά όντας πασίγνωστο ότι το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου είναι "ξέφραγο αμπέλι", κανείς δεν εγγυάται ότι αυτές οι εσχάρες θα παραμείνουν για πολύ...


     Από τήν αρπακτική διάθεση των κλεπτών δεν γλίτωσαν ούτε οι εγκαταστάσεις υγιεινής οι οποίες, συμπτωματικώς, όταν κατεσκευάζετο το Κέντρο, επελέγησαν από τις πλέον ακριβές του εμπορίου και σήμερα έχουν "ξηλωθεί" κι εξαφανισθεί! Τα παραβιασμένα καταλύματα που αντιστοιχούν σε κάθε Σταύλο και τα οποία ήσαν εξωπλισμένα με όλες τις απαραίτητες συσκευές  για την άνετη διαβίωση των σταυλιτών, τώρα χάσκουν παραβιασμένα και έρμαια κάθε περαστικού λωποδύτη.


     Από το οργανωμένο κατασπάραγμα κάθε εμπορεύσιμου αντικειμένου αυτής της άλλοτε πολυτελούς εγκαταστάσεως δε ξέφυγαν ούτε οι ...κλειδαριές των θυρών των κτηρίων της, των οποίων το κενό μαρτυρά την ενοχή του κράτους που ήταν υπεύθυνο για την φύλαξή της!


     Και, βεβαίως, ασκούμενοι σε αυτό τον χώρο, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" και πάλι κατ' επανάληψη, ρισκάραμε την ακεραιότητά μας εξαναγκάζοντας κλέφτες που φόρτωναν εξοπλισμό από τα παραβιασμένα καταλύματα των σταβλιτών, να τον εγκαταλείψουν υπό συνθήκες πλήρους ανυπαρξίας φυλάκων που είναι απαραίτητοι για την προστασία αυτού του χώρου, αφού το κράτος επιμένει να μη χορηγεί κονδύλια φυλάξεως! Και στον χώρο που προεβλέπετο η διαμονή Φύλακος (τι ειρωνεία...!) μόλις που προλάβαμε τους κλέφτες από το να "σηκώσουν" ακόμη και τα ...θεμέλια! Παρά ταύτα, χωρίς φύλαξη, με τις πόρτες να χάσκουν διάπλατες υποδεχόμενες τον κάθε κλέφτη, οι εγκαταστάσεις του άλλοτε υπέροχου Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου στέκουν πια απογυμνωμένες ακόμη και από αυτές τις στοιχειώδεις μάνικες πυροσβέσεως.


     Είναι αυτονόητο ότι η βασική υποδομή ενός Ιππικού Κέντρου είναι τα Ιππευτήριά του, αυτά που αποτελούν τον κυρίως χώρο εργασίας που είναι η ίππευση. Δυστυχώς, η κατάσταση των Ιππευτηρίων του Ολυμπιακού Κέντρου Μαρκοπούλου είναι ό,τι πιο αποκαρδιωτικό γι΄αυτή την πανάκριβη ιππική εγκατάσταση.


     Τα Ιππευτήρια του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου είναι απολύτως ακατάλληλα για χρήση. Από το μήνα Οκτώβριο με τις πρώτες βροχές, μέχρι αργά τέλος Μαρτίου αυτοί οι ζωτικοί για ίππευση χώροι παραμένουν "λίμνες" με νερά που σωρεύονται και δεν αποστραγγίζονται όπως θα έπρεπε! 


     Αλλά ακόμη και όταν "στεγνώσουν" παραμένουν ακατάλληλα επί πολύ καιρό για τους τένοντες των Ίππων αφού το χώμα έχει μαλακώσει τόσο πολύ από το πολύμηνο λάσπωμα ώστε να μην επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας των Ίππων να διεξαχθούν μέσα σε αυτά ιππικές ασκήσεις. Παρά ταύτα η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" επιτρέπει στους Αθλητές της να τα χρησιμοποιούν χωρίς καμία σχετική προειδοποίηση! Έτσι κάποιοι εκλαμβάνουν την ευημερία του Ίππου περί της οποίας παριστάνουν τους κήνσορες! 


     Τέλος, την χαριστική βολή κατά του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου κατέφερε η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" η οποία, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, συμπεριφέρεται επί χρόνια με ανεξέλεγκτη επιπολαιότητα, προξενώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του πρασίνου του αλλά  και των εγκαταστάσεών του. Η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" επί χρόνια "μονοπωλεί" την χρήση του χώρου αυτού υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής ιππικών "αγώνων"οι οποίοι της αποφέρουν οικονομικά οφέλη. Αλλά, αν και στην πραγματικότητα οι διεξαγόμενοι "αγώνες" διαρκούν ελάχιστες ημέρες κάθε χρόνο με πολύ περιορισμένη συμμετοχή αθλουμένων, η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" διεκδικεί την αποκλειστική χρήση του χώρου αυτού αποτρέποντας την παραπέρα αξιοποίησή του και καταδικάζοντάς το σε μια φθίνουσα πορεία.


    Η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" προκειμένου να αποφύγει το οργανωτικό κόστος, χρησιμοποιεί μόνον έναν βασικό εργάτη Αλβανικής καταγωγής προκειμένου να καθαρίζει και να προετοιμάζει τους Σταύλους οι οποίοι υποδέχονται και φιλοξενούν τους αθλουμένους των διοργανούμενων "αγώνων" της. Ο συγκεκριμένος Αλβανός εργάτης καθαρίζει μόνος του όλους τους Σταύλους από την κοπριά που είναι ανάμικτη με τα ροκανίδια από όλες τις φάτνες στις οποίες φιλοξενούνται οι αγωνιζόμενοι Ίπποι, την φορτώνει σε μία πλατφόρμα η οποία δεν διαθέτει περιφερειακό τοίχωμα και κατόπιν, ρυμουλκώντας την με μία τετράτροχη μοτοσυκλέτα την σύρει έως το σημείο απορρίψεως αφού, καθ' οδόν, ένα μεγάλο μέρος κοπριάς και ροκανιδιών έχει διασκορπισθεί σε όλη την διαδρομή εξ αιτίας των κραδασμών της πλατφόρμας και του πνέοντος ανέμου!


     Το τελικό σημείο απορρίψεως της κοπριάς δεν είναι εκείνο που θα έπρεπε αλλά, δυστυχώς, εκείνο που προορίζετο για την αποβίβαση των Ίππων από τα καμιόνια που τους μεταφέρουν! Έτσι, στο σημείο αυτό στο οποίο κανονικά θα έπρεπε να σταθμεύουν τα φορτηγά μεταφοράς Ίππων, υψώνονται ακάλυπτα "βουνά" κοπριάς και ροκανιδιών τα οποία παίρνει ο άνεμος διασκορπίζοντάς τα σε ολόκληρο τον χώρο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, στον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο αλλά και σε ολόκληρη την γύρω περιοχή. Ας σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο εκτός της λάτρας από την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" σημειώνεται και η αντίστοιχη του Σταύλου Δρομόνων Ίππων της "Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος". Εν αντιθέσει προς την επικίνδυνη και καταστροφική χρήση που σημειώνεται από την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας", η "Φίλιππος Ένωσις Ελλάδος" έχει επιμελώς φροντίσει για την καθημερινή αποκομιδή της κοπριάς των Ίππων της την οποία, οι σταυλίτες της, συσκευάζουν μέσα σε ειδικές σακκούλες απορριμμάτων τις οποίες ασφαλίζουν και παραλαμβάνει ειδικό απορριμματοφόρο ώστε να αποκλείεται κάθε κίνδυνος πυρκαϊάς και ρυπάνσεως! Δυστυχώς, η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" δεν διαθέτει ούτε ανάλογη ευαισθησία, ούτε ανάλογη υπευθυνότητα! 


     Παρατηρώντας επί μήνες τους τεράστιους σωρούς της κοπριάς με τα ροκανίδια της ..."Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας", ποτέ δεν είδαμε διαδικασία αποκομιδής από το συγκεκριμένο σημείο αλλά μόνον τον άνεμο να τα διασκορπίζει! Πλησιάζοντας είδαμε το μίγμα κοπριάς και ροκανιδιών κυριολεκτικώς πετρωμένο από την παρατεταμένη παραμονή στο συγκεκριμένο σημείο και, μάλιστα, φρεσκο-χορταριασμένο, κάτι που σήμαινε μακροχρόνια εγκατάλειψη!


     Κανονικά, σε όλες τις σταυλικές εγκαταστάσεις, πρωτίστως για λόγους πυρασφαλείας, η κοπριά επιμελώς απομακρύνεται και απορρίπτεται, είτε στις χωματερές, είτε διατίθεται ή και πωλείται σε αγροκτήματα καλλιεργειών, αλλά φαίνεται ότι όλα αυτά είναι άγνωστα για την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας"! Αντιθέτως, εν προκειμένω, οι απειλητικοί για το περιβάλλον σωροί δεσπόζουν ανέγγιχτοι με τις τραγικές περιβαλλοντικές συνέπειες που θα δούμε εν συνεχεία, με πρώτο τον κίνδυνο εκτεταμένης πυρκαϊάς. Όπως είναι γνωστό κι έχει παρατηρηθεί συχνά σε Σταύλους, η παραμένουσα κοπριά αποξηραίνεται και με την επίδραση της αυξανόμενης περιβαλλοντικής θερμοκρασίας αυτοαναφλέγεται! Έτσι, ακόμη και μία μικρή ποσότητα ξερής κοπριάς αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο φωτιάς ο οποίος πολλαπλασιάζεται στο εύφλεκτο περιβάλλον του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου στο οποίο κυριαρχεί το δομικό ξύλο (φράχτες, οροφές, κουφώματα εγκαταστάσεων)! Η έκταση διασποράς της κοπριάς στον χώρο αυτό είναι τόσο μεγάλη ώστε στην περίπτωση δυσαρέστου απροόπτου τα τραγικά αποτελέσματα θα είναι τόσο εκτεταμένα ώστε, κυριολεκτικώς, κινδυνεύει να καεί ολόκληρη η ιππική εγκατάσταση, ιδιαιτέρως τώρα που οι πυροσβεστικές εγκαταστάσεις και φωλεές έχουν καταστραφεί, όπως είδαμε παραπάνω. Είναι απορίας άξιο πώς, μία -υποτίθεται- γνώστρια του ιππικού αντικειμένου Ομοσπονδία, αλλά και η διαχειριζόμενη τον χώρο επιβλέπουσα Αρχή, αδιαφορούν προ ενός τόσο άμεσου αλλά και προβλέψιμου κινδύνου; Εν τοιαύτη περιπτώσει, η αρμόδια Πυροσβεστική Αρχή της περιοχής, τι θέση παίρνει; Όταν, εξ αιτίας των πράξεων και παραλείψεών μας προκύψει η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ θα επικαλεσθούμε την "κακιά στιγμή" ενώ η καταστροφή είναι προβλέψιμη και πασιφανής;


     Οι επί μήνες παραμένοντες σωροί της κοπριάς με τα πριονίδια καθώς εξαπλώνονται σε όλo τον χώρο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, εσωτερικών οδών αλλά και δενδροφυτευμένων εκτάσεων και θα ήταν μάλλον καλό εάν ο λόγος ήταν απλώς για την κοπριά.... Δυστυχώς, το συγκεκριμένο, λευκό, ροκανίδι που προέρχεται από ξυλουργική χρήση είναι ποτισμένο με αρσενικό (για να μη πιάνει σαράκι το ξύλο) επηρεάζει όλη την βλάστηση και δενδροφύτευση με ολέθρια αποτελέσματα τα οποία είναι ορατά μέσα σε όλους τους χώρους του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου.


     Και δεν είναι διόλου τυχαίος ο μαρασμός των άλλοτε πανέμορφων δένδρων που φυτεύθηκαν σ΄αυτό τον χώρο και των οποίων η σημερινή κατάσταση εξοργίζει κάθε επισκέπτη! Αλλά η καταστρεπτική χρήση των χώρων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου από την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας", δυστυχώς, δεν σταματά εδώ!


     Κατά την διάρκεια των διοργανούμενων "αγώνων" και, αφού οι προβλεπόμενοι χώροι σταθμεύσεως των φορτηγών που μεταφέρουν και αποβιβάζουν Ίππους είναι κατακλυσμένοι από τους "λιμνάζοντες" σωρούς της κοπριάς και των ροκανιδιών, τα ίδια τα μεταφέροντα Ίππους φορτηγά εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των Σταύλων και παρκάρουν γύρω από αυτούς καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων. Όμως, το "παρκάρισμα" αυτό δεν είναι ανώδυνο για το περιβάλλον αφού τα βαρέα, αυτά, οχήματα, εντελώς ανεξέλεγκτα από την διοργανώτρια "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" σταθμεύουν μέσα σε ευαίσθητους δενδροφυτευμένους χώρους πρασίνου, καταστρέφοντας την χλωρίδα αλλά και τις σωληνώσεις αυτομάτου ποτίσματος!


     Τα φορτηγά μεταφοράς Ίππων αλλά και πολλά ιδιωτικά οχήματα των συμμετεχόντων στους "αγώνες" επιφέρουν μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, όχι απλώς με το βάρος τους αλλά και με την όλη "συμπεριφορά" τους μέσα σε έναν τόσο ευπαθή χώρο. Αντί, όλα αυτά τα οχήματα (βαρέα φορτηγά και ιδιωτικής χρήσεως οχήματα) να σταθμεύουν στα προβλεπόμενα, άνετα, πάρκιγκ που διαθέτει το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, με ασυγχώρητη βαρβαρότητα εισέρχονται σε σημεία ανεπίτρεπτα με όλες τις αυτονόητες επιβαρυντικές επιπτώσεις, από τις οποίες δεν εξαιρούνται ούτε και πολυδάπανες ζωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες εγκαταλείπονται αποσαθρωμένες, όταν τα βαριά καμιόνια ξεπαρκάρουν από πάνω τους. Και, βεβαίως, ούτε η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" αποκαθιστά τις καταστροφές που επιφέρει στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, ούτε και κανείς "αρμόδιος" τολμά να ζητήσει από τον πρόεδρό της και σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη να το κάνει!...


     Και δυστυχώς, εν μέσω των βαρέων αυτών φορτηγών με την παραβατική "συμπεριφορά" κινήσεων και σταθμεύσεως, βλέπουμε και εκείνο του υπευθύνου Εφόρου Υλικού της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" ο οποίος είναι ο πρώτος υπόχρεως σεβασμού του φιλοξενούντος χώρου! Και, ιδού το φορτηγό του Ιππικού Ομίλου Καλυβίων "St. George" του οποίου προϊσταται ο Έφορος Υλικού (!) της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" κ. Κώστας Καρακασίλης, παρκαρισμένο όχι σε προβλεπόμενο χώρο σταθμεύσεως αλλά ανάμεσα στις ...ελιές του ειδικά δενδροφυτευμένου εσωτερικού χώρου του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου!


     Η παραβίαση κάθε κανόνος σταθμεύσεως κατά την διάρκεια των διοργανούμενων "αγώνων" στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου επιφέρει ζημιές, όχι απλώς στο πράσινο περιβάλλον αλλά και στις ίδιες τις εγκαταστάσεις.


     Τα βαρέα φορτηγά μεταφοράς Ίππων κατά την διάρκεια των "αγώνων" παρκάρουν παντού, ακόμη και στον αλογόδρομο ο οποίος είναι προστατευόμενος και φυλασσόμενος, προοριζόμενος αποκλειστικώς για την κίνηση Ίππων. Οι ελιγμοί των οχημάτων αυτών για την στάθμευσή τους μέσα σε ένα τόσο στενό χώρο, δεν καταργεί απλώς την χρήση του ως αλογόδρομου αλλά και επιφέρει καταστροφές, όπως η εμφανιζόμενη, στη παραπάνω φωτογραφία, θραύση του προστατευτικού ξύλινου φράχτη και πολλά άλλα...


     Η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" με τις πρωτοφανείς και ανεξέλεγκτες παραβιάσεις χρήσεως του χώρου δεν δείχνει απλώς την περιφρόνησή της προς το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου ως φιλοξενούντος χώρου, αλλά και δείχνει να περιφρονεί βασικούς κανόνες ασφαλείας κινήσεως Ίππων, υποχρεώνοντάς τους να ελίσσονται στα στενά "υπόλοιπα" που αφήνουν τα βαρέα φορτηγά τα οποία σταθμεύουν νυχθημερόν στον αλογόδρομο προξενώντας του "έμφραγμα"!


     Το βάρος αυτών των βαρέων κι έμφορτων με Ίππους φορτηγών  ανέρχεται σε αρκετούς τόννους για την υποβάσταξη των οποίων οι εσωτερικοί δρόμοι του χώρου απεδείχθησαν ΜΗ ανθεκτικοί, λαμβανομένων υπ΄ όψη και άλλων φθοροποιών παραγόντων. Ήδη οι εσωτερικοί δρόμοι αυτού του ιππικού κέντρου εμφανίζουν εκτεταμένες κατολισθήσεις οι οποίες, εξ αιτίας της πασιφανούς μη διαθέσεως κονδυλίων συντηρήσεως, παραμένουν χαίνουσες επί χρόνια! Μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, τα σημεία αυτών των κατολισθήσεων επισημαίνονται με κιγκλιδώματα χωρίς να αποκαθίστανται, ενώ η βλάστησή τους μαρτυρά το πολυετές του προβλήματος. Αυτά τα σημεία των κατολισθήσεων θα έπρεπε να συνεγείρουν μία "φίλιππο" Αρχή ώστε τουλάχιστον να προστατεύει τους διερχόμενους Ίππους από σοβαρά ατυχήματα, αλλά η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" δείχνει να αδιαφορεί πλήρως και για την ασφάλεια των αγωνιζομένων Ίππων των αθλητών της, προτιμώντας να επιτρέπει στα έμφορτα φορτηγά μεταφοράς Ίππων να σταθμεύουν σε αυτό τον επικίνδυνο χώρο αντί να χρησιμοποιεί τον προβλεπόμενο χώρο σταθμεύσεως και αποβιβάσεως Ίππων τον οποίο έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο εναποθέσεως ...κοπριάς! Ο κανιβαλισμός του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου σε όλο του το ...μεγαλείο από εκείνους που θα έπρεπε, τουλάχιστον, να έχουν επίγνωση των υποχρεώσεών τους!


     Και το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τα κατάφορτα καμιόνια αλλά και ένα πλήθος ιδιωτικών οχημάτων "παραγόντων" και αθλουμένων τα οποία, αποφεύγοντας τα προβλεπόμενα πάρκιγκ οχημάτων, επιπροσθέτουν τις συνέπειες μιας παράνομης χρήσεως του εσωτερικού χώρου αυτού του ιππικού Κέντρου. Πρώτος απ΄ όλους "περιφρονητής" των προβλεπομένων χώρων σταθμεύσεως ο ίδιος ο Έφορος Υλικού της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" κ. Κώστας Καρακασίλης με την οικογενειακή του "Mercedes" να ...δεσπόζει άνετη μέσα στον χώρο των Σταύλων συμβάλλοντας κι αυτή στις όποιες συνέπειες! Η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" και οι "παράγοντές" της προφανώς θεωρούν εαυτούς "υπεράνω" ή, ακόμη και ως οικογενειακό τσιφλίκι τον δημόσιο χώρο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου του οποίου την χρήση, δι ίδιον όφελος και υπό την ανοχή του αδιαφορούντος κράτους, στερούν από τους Έλληνες! Δυστυχώς για τους Έλληνες οι δια-...πλοκάμενοι "παράγοντες" αποτελούν κατάρα και στην περίπτωση της Ιππασίας! Είναι δε γνωστό ότι πρόεδρος της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" είναι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, γαμβρός του κ. Κώστα Μητσοτάκη και διατηρεί μια σειρά κορυφαίων πόστων στον Ελληνικό Αθλητισμό ο οποίος πάει, ως διεθνώς ανύπαρκτος, κατά διαόλου, διανύοντας μια μαύρη εποχή από εμφανίσεώς του στη νεώτερη εποχή!



     Άλλα πανάκριβα και απαστράπτοντα ιδιωτικά οχήματα, με απόλυτη περιφρόνηση για τους προβλεπόμενους χώρους σταθμεύσεως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου, δε διστάζουν να παρακάρουν ακόμη και έξω από πόρτες Σταύλων με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των σταυλιζομένων Ίππων για τους οποίους κανείς δε φαίνεται να "απασχολείται" παρά τις φραστικές διακηρύξεις της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" η οποία πάντοτε κόπτεται για την ...ευημερία τους! Τα ιδιωτικά οχήματα φαίνεται να έχουν περισσότερη αξία από τους Ίππους για κάποιους "παράγοντες"!



     Όμως, η κατακτητική και καταστροφική συμπεριφορά των "παραγόντων" κλπ στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου δεν σταματά εδώ. Έχει και την αποκαρδιωτική "συνέχειά" της με εικόνες όπως η παραπάνω, της οποίας δράστις υπήρξε γνωστή "κυρία" της Ελληνικής Ιππασίας η οποία αφού στάθμευσε δίπλα σε Σταύλο το πολυτελές όχημά της, κατόπιν επέστρεψε, άδειασε το στακτοδοχείο της στο δάπεδο και ...γκάζωσε εκνευρισμένη και αγέρωχη εν μέσω αφηνιασμένων Ίππων, αποχωρήσασα!΄Η "κυρία" αυτή ούτε καν ...υποψιάστηκε κινδύνους πυρκαϊάς και ρυπάνσεως από την αήθη πράξη της διότι, ως θυγατέρα "πολλά-βαρύ" πατρός ούτε που φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να υποστεί κυρώσεις... Λεφτάδες, ασύδοτοι και καταστρεπτικοί υπό τις ευλογίες του κράτους το οποίο οι ίδιοι αναπαράγουν ληστεύοντας τον Ελληνικό Λαό και τα αυτονόητα δικαιώματά του!   Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη "κυρία" με ιδιόκτητο Σταύλο εκτός Αθηνών, άδειασε το στακτοδοχείο του αυτοκινήτου της πλάι στο ιδιωτικό καμιόνι της το οποίο, ακριβώς στάθμευε ακριβώς δίπλα, μεταφέροντας τους ...ιδιόκτητους αγωνιστικούς Ίππους της!   Αυτή είναι η αγωγή και νοοτροπία των "αρχόντων" της σημερινής Ελληνικής Ιππασίας μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου το οποίο το ίδιο το συνένοχο κράτος τους έχει παραχωρήσει, άνευ όρων, ως φέουδο! Κατά τα λοιπά, αυτοί οι αγενέστατοι οψίπλουτοι αγριοκανίβαλοι εκπροσωπούν το ...ευγενές άθλημα της Ιππασίας στη σημερινή Ελλάδα!


     Με την ίδια μνημειακή ..."ευαισθησία", οι ...φιλιππότατοι αγωνιζόμενοι της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" πετούν όπου βρουν ακόμη και τις φιάλες ορών χωρίς να αφαιρούν τις βελόνες, εκεί που βαδίζουν αμέριμνα οι Ίπποι τους! Η παραπάνω εικόνα ενδεικτική του σεβασμού όχι, απλώς, του χώρου αλλά και των πανάκριβων ιδιόκτητων Ίππων των "ευγενεστάτων" αθλουμένων της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας"! Είναι δείγμα αγωγής και ...φιλίππου δεοντολογίας, όπως γίνεται αντιληπτή από εκείνους που διαθέτουν αρκετό χρήμα ώστε να θεωρούν τον Ίππο ως ...άψυχο μοτοποδήλατο ευκόλως αντικαθιστάμενο!


     Αλλά, η "καμμένη γη" που εγκαταλείπεται από την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" μετά από κάθε "αγωνιστική" χρήση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου αποτυπώνεται στη παραπάνω φωτογραφία η οποία ελήφθη την επόμενη ημέρα της λήξεως των τελευταίων "αγώνων" υπερπηδήσεως εμποδίων. Όλο αυτό το σκουπιδαριό θα παραμείνει και μόνον ο χρόνος και οι βροχές, κάποτε(!), θα "αντιμετωπίσουν', εάν ποτέ..., αφού η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" ουδέποτε θα κληθεί από κανέναν να σεβαστεί τον χώρο αυτό ο οποίος δεν αποτελεί "κτήμα" κάποιων "παραγόντων" αλλά του ίδιου του Ελληνικού Λαού! Και, δυστυχώς, η τρομερή ρύπανση από την αλόγιστη χρήση, δεν περιορίζεται απλώς μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου αλλά και στον παρακείμενο, σημαντικό, αρχαιολογικό χώρο ο οποίος μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο από τους αθλουμένους οι οποίοι απορρίπτουν μέσα σε αυτό τα περισσεύματα της ...ευγενείας τους, όπως αυτά τα οποία φαίνονται στη φωτογραφία που ακολουθεί.


     Βεβαίως, η χρήση του χώρου από τους "αγωνιζόμενους" της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" έχει και άλλες επιπτώσεις οι οποίες θεωρούνται "αμελητέες" αν και συνεπάγονται κοστοβόρες ζημίες. Όμως αυτές οι ζημίες είναι πράγματι ελάχιστες προ των τεραστίων περιβαλλοντικών καταστροφών και κινδύνων τους οποίους ήδη εκθέσαμε.


     Η υψηλότατη ιππογνωστική τεχνογνωσία των ινδοπακιστανών "σταυλιτών" οι οποίοι αποτελούν τα "φτηνά χέρια" των δουλεμπόρων "αθλουμένων" με τους πανάκριβους Ίππους, έχει τις επιπτώσεις της στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου. Όταν ο ινδοπακιστανός "σταυλίτης" δένει τον Ίππο επάνω σε αυτό το λεπτό πλέγμα που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, η μεν περίφραξη μετατρέπεται σε ...φυσαρμόνικα, ο δε Ίππος τρέπεται αφηνιασμένος σε φυγή, σκηνές συνήθεις και ...απείρου κάλλους κατά την διάρκεια των "αγώνων" της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" η οποία, όμως, ποτέ δεν καλείται να πληρώσει τις ζημιές!


     Και ενώ όλα αυτά παρατηρούνται στους εξωτερικούς χώρους, στους εσωτερικούς χώρους των Σταύλων που χρησιμοποιεί η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" μετά τους "αγώνες" της επικρατεί η κατάσταση που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία και που προέρχεται από Σταύλο ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στους τελευταίους "αγώνες" Ιππικής Δεξιοτεχνίας. Πράγματι, ο Αλβανός εργάτης που χρησιμοποιεί η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" για να καθαρίζει τους χώρους που χρησιμοποιεί είναι φυσικό να είναι απολύτως ανεπαρκής, αλλά η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" με τους κολοσσαίους χορηγούς που εμφανίζεται να διαθέτει, τα 100 ευρώ συμμετοχής από κάθε αθλητή που απαιτεί, τα 100 ευρώ  για την διανυκτέρευση κάθε αγωνιζομένου Ίππου (...υπενοικιάζοντας τις δωρεάν προσφερόμενες εγκαταστάσεις της) κλπ κλπ εμφανίζεται αδύναμη να καλύψει περαιτέρω έξοδα εργατών καθαριότητος και να αποκαταστήσει τις ζημιές από την χρήση του χώρου.

     Όμως, είναι ευνόητο ότι δεν αρκεί η επισήμανση των προβλημάτων εάν δεν συνοδεύεται και από προτάσεις επιλύσεώς τους. Έτσι, μετά τα παραπάνω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι: 

     Εμείς, στην "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε το δικαίωμα χρήσεως των χώρων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου για την, μόνη, Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" η οποία αποτελείται από, σχεδόν, 350 (!) Εφιπποτοξότες με το δικαίωμα μιας Ομάδος που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εφιπποτοξοτική εκπαίδευση παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ ακόμη και τα υλικά μέσα προς τούτο (Τόξα και βέλη) κάτι που καμία άλλη Ελληνική ή και ξένη Ομάδα δεν κάνει, ενώ πετύχαμε και υπέρ της Ελλάδος μία πρώτη παγκόσμια διάκριση μεταξύ 31 Χωρών, κάτι που η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" ουδέποτε κατάφερε! Έτσι, ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση των Ε.Τ.Α. για την από 5ης Οκτωβρίου 2011 απόφασή της να μας παραχωρήσει την χρήση ενός Σταύλου και δύο γραφείων στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου προκειμένου να αναπτυχθεί στη Χώρα μας η Έφιππη Τοξοβολία η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της "UNESCO" ως μέρος της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Όμως, υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες βιβλικής καταστροφής (!) του χώρου του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου από την "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας", σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να μοιρασθούμε ευθύνες και συνενοχές καταστροφικής συμπεριφοράς τις οποίες δεν έχουμε. Για τον λόγο αυτό, δε, παρακαλούμε την Διοίκηση των Ε.Τ.Α. να καταρτίσει αυστηρό πλαίσιο χρηστής χρήσεως του χώρου του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου υποχρεώνοντας σε αυστηρή εφαρμογή του όλους τους χρήστες του χώρου, εξίσου! Επίσης, η Διοίκηση των Ε.Τ.Α. ακολουθώντας το πρότυπο της "Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος" να συστήσει επιτροπή παρακολουθήσεως της εφαρμογής του ως άνω πλαισίου με αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις και επιβολή αμέσου προστίμου στους παραβαίνοντες τον κανονισμό χρήσεως του χώρου, ανεξαρτήτως εάν ο δράστης είναι σύζυγος και γαμβρός του τάδε πολιτικάντη ή τυγχάνει μπάρμπας εκ Κορώνης διότι ο αιμάσσων οικονομικώς Ελληνικός Λαός ο οποίος επλήρωσε αυτή την μοναδική περιουσία δεν συναινεί (προφανέστατα!) να την μετατρέψει σε ...στάχτες, με προσάναμμα τις αυταναφλέξιμες κοπριές ενός Αλβανού εργάτη!

     Για όλα τα παραπάνω, η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και την ιππική τεχνογνωσία κατέχει και επίγνωση των υποχρεώσεών της διαθέτει, αρκεί το ίδιο να απαιτηθεί και από "τρίτους" χρήστες των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου οι οποίοι δείχνουν αντ' αυτών να διαθέτουν μόνον ισχυρές διαπλοκές και συγγένειες με ...μπάρμπα στην Κορώνη!


Αυτή την εικόνα θέλουν
για το Ολυμπικαό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου
οι Μητσοτάκηδες...



Αυτή την εικόνα θέλει
για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου
η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"

 
____________________________


YΓ:

     Τα εισαγωγικά στον λόγο υποδηλώνουν σαρκασμό και απαξία και με αυτές τις δύο αρνητικές προϋποθέσεις συνοδεύεται η λέξη "αγώνας" στην περίπτωση που αποτελεί διοργάνωση της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" λόγω της ισχύος του παρακάτω άρθρου (13.4) του Γενικού Κανονισμού της :

     Άρθρο 13
     ...
   13.4 Συγγενείς αθλητών οποιουδήποτε βαθμού και ιδιοκτήτες συμμετεχόντων ίππων επιτρέπεται να είναι Μέλη της Αγωνοδίκου και της Ελλανοδίκου Επιτροπής. Το ίδιο ισχύει και για τον Σχεδιαστή Διαδρομών. Πάρα ταύτα συνίσταται στις Επιτροπές να αποφεύγεται η διατύπωση αποφασιστικής γνώμης από πρόσωπα που συμμετέχουν σ’ αυτές εάν η κρινόμενη αμφισβήτηση αφορά ή επηρεάζει αποτελέσματα Αθλητού που συνδέεται με το πρόσωπο αυτό με οποιοδήποτε τρόπο με τους αναφερόμενους παραπάνω.

   Γίνεται αντιληπτό ότι, όταν σε Αγώνες οι κρίνοντες είναι συγγενείς των κρινομένων, ούτε αμερόληπτη κρίση, ούτε κύρος αποτελέσματος  προσδοκώνται! Άρα, τέτοιοι "αγώνες", στους οποίους μαμάδες, μπαμπάδες, θείτσες και ...θείτσοι κρίνουν και απονέμουν ..."κύπελλα" σε θυγατέρες και ανηψούδια είναι επιεικώς ΓΕΛΟΙΟΙ και ΑΚΥΡΟΙ! Συνεπώς, αν η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" επιθυμεί να περιβάλλεται από κύρος θεσμού, θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να καταργήσει το παραπάνω άρθρο και να θεωρήσει ως ακύρους όλους τους "αγώνες" που διοργάνωσε υπό την ισχύ αυτού του σκανδαλώδους άρθρου. Διαφορετικά, επιβεβαιώνεται ότι η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" λειτουργεί υπέρ "προωθήσεως" υιών, θυγατέρων και ανηψιών των "παραγόντων" της οι οποίοι, όλως συμπτωματικώς, διαθέτουν και συγγενείς "αγωνιζομένους" και Ίππους "αγωνιζομένους" και ..."Ομίλους"!

     Κατόπιν δε της ισχύος του παραπάνω ηθικώς απαραδέκτου άρθρου, είναι απορίας άξιο και χρήζει δικαστικής ερεύνης η νομιμότητα ΕΤΗΣΙΑΣ χρηματοδοτήσεως της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" ως διοργανωτρίας ιππικών "αγώνων" κλπ με τεράστια ποσά από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κλπ που ανέρχονται σε 265.000 ΕΥΡΩ! βάσει των παραστατικών που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο (14156/13-5-2011, 22451/28-7-2011 και 12599/21-11-2011). Τι είναι 265.000 ΕΥΡΩ (!) κ.κ. "παράγοντες" ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ σε μια εποχή που ο Έλληνας ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για να επιβιώσει; Είναι δυνατόν να διατίθενται 265.000 ΕΥΡΩ (!) προκειμένου να διεξάγονται ...ενδοοικογενειακοί "αγώνες",  "αγώνες" ...family-affair με κριτές μαμάδες, μπαμπάδες, θείτσες και θείτσους; ΝΤΡΟΠΗ! Θα πρέπει δε να αναλογισθούμε ότι αυτές οι 265.000 ΕΥΡΩ (!) προέρχονται από τον δημόσιο προϋπολογισμό, χωρίς να γνωρίζουμε το ακριβές ποσό το οποίο εισέπραξε η "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας" από τους Ιδιώτες χορηγούς της και ΠΩΣ διετέθησαν οι χορηγίες...;;;

     H "EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" η οποία λειτουργεί επί τετραετία παρέχουσα συνεχώς ΔΩΡΕΑΝ δύο εβδομαδιαίες Προπονήσεις και όλα τα απαραίτητα τα υλικοτεχνικά μέσα στα 350 Μέλη της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", ουδέποτε επεβάρυνε ούτε κατά ένα ευρώ τον δημόσιο προϋπολογισμό, ουδέποτε εισέπραξε από τα Μέλη της ούτε ένα ευρώ και ετίμησε την Ελλάδα με μία ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ 31 Χωρών! Θα μπορούσε να μας εξηγήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ποιά τα αντίστοιχα επιτεύγματα της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας" προς την οποία εχορηγήθη ο ως άνω ΠΑΚΤΩΛΟΣ χρημάτων, προερχόμενος από το υστέρημα ενός καταχρεωμένου  Ελληνικού Λαού; Κύριοι Παναγιώτη Μπιτσαξή και Σπυρίδωνα Καπράλε, ο λόγος σε σας!  

____________________________


Ιανουάριος 2013

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"
ΚΑΙ
ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΕΧΕΙ "ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ"!


     Mετά από έναν ολόκληρο χρόνο (!)  και με ένα λιγόλογο «ψέλλισμα», εμφανιζόμενο ως φερέφωνο της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» του Ισίδωρου Κούβελου, ο Άρης Τασούλης και το περιοδικό «ΙΠΠΑΣΙΑ» (τεύχος Ιανουαρίου 2013) «απαντά» στη παραπάνω, φωτογραφικά τεκμηριωμένη καταγγελία μας με τον εξής τρόπο:

  
     1. Κατ’ αρχήν δεν καταλαβαίνουμε πώς ο εκδότης του συγκεκριμένου εντύπου  Άρης Τασούλης αγνοεί ότι αρμόδιος για την παροχή εξηγήσεων περί της καταστάσεως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου είναι η Εταιρεία του Δημοσίου που το διαχερίζεται και όχι η «Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας» η οποία είναι φιλοξενουμένη σε αυτό! Αγνοεί άραγε ο εμπειρότατος εκδότης το ποιος είναι ο αρμόδιος για την διαχείριση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου ή, μήπως, για άλλους σκοπούς μετεβλήθη σε φερέφωνο της αναρμόδιας «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας»;

     2. Γνωστού όντος ότι ο Άρης Τασούλης και το περιοδικό του έχουν κατ’  επανάληψη στραφεί κατά της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» (και μάλιστα πολύ έντονα) τώρα, ποιο «κίνητρο» μετέτρεψε τον εκδότη και το έντυπό του να “συμμαχήσουν” με την «Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για να “διασκεδάσουν”, ασυστόλως  ψευδόμενοι, την τεκμηριωμένη καταστροφή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου όπως αποδεικνύεται από τις παραπάνω φωτογραφίες;

     3. Οι περισσότερες από τις παραπάνω φωτογραφίες δεν προέρχονται από τον τομέα 5, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η «Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας» αλλά από τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η ίδια η «Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας» της οποίας οι χρησιμοποιούμενες εγκαταστάσεις υπέστησαν κακόβουλη και σοβαρότατη καταστροφή! Οι σοβαρότερες εξ αυτών των καταστροφών όπως απεικονίζονται στις παραπάνω φωτογραφίες (καταστροφές επιφανειών ασφαλτοστρώσεων) βρίσκονται μέσα στον τομέα που δραστηριοποιείται η «Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας» και προεκλήθησαν από τα φορτηγά της τα οποία μεταφέρουν Ίππους στους «αγώνες» και τα οποία, αντί να σταθμεύουν στα ειδικώς προβλεπόμενα πάρκιγκ των οποίων το δάπεδο είναι υπολογισμένης αντοχής κατευθύνονται και σταθμεύουν ακριβώς στους Σταύλους των οποίων οι δρομίσκοι δεν προεβλέφθησαν ώστε να διαθέτουν αντοχές φορτίου των πελώριων φορτηγών μεταφοράς Ίππων και τούτο για να μην ενοχλούνται οι «ιδιοκτήτες» κατά το ξεφόρτωμα και φόρτωμα των Ίππων τους διανύοντας εσωτερικές αποστάσεις. Δυστυχώς, αν και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι εμφανείς και γνωστά τα σημεία όπου οι συγκεκριμένες σοβαρότατες καταστροφές συνέβησαν, ο Άρης Τασούλης και το έντυπό του …αρκέσθηκαν στον ισχυρισμό της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» προς δικαιολογία του καταστρεπτικού ρόλου της τελευταίας στη διάλυση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου!

     4. Η φωτογραφία με την τετράκυκλη μοτοσυκλέτα η οποία μεταφέρει την ανοικτή πλατφόρμα απροστάτευτης μεταφοράς των τόνων κοπριάς από τους Σταύλους της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» ταυτοποιείται δι απλής «οράσεως» ως ανήκουσα στην «Ελλληνική Ομοσπονδία Ιππασίας» και οι φωτογραφίες με τις καταστρεπτικές επιπτώσεις αυτής της μεταφοράς χωρίς τη λήψη μέτρων καλύψεως είναι επίσης ενδεικτικές δι απλής «οράσεως»! Ο Άρης Τασούλης και το έντυπό του, όμως, φαίνεται να έχουν κλείσει τα μάτια αρκούμενοι στους ισχυρισμούς της ενόχου «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έτσι … «ξαφνικά» και εντελώς … «ανιδιοτελώς»!

     5. Με τον παραπάνω ισχυρισμό της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» και την δημοσίευσή του στην «ΙΠΠΑΣΙΑ» από τον Άρη Τασούλη εμφανίζεται ως καταστροφέας του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου ο «Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος» (Ο.Δ.Ι.Ε.) και παραμένει στο «απυρόβλητο» η Εταιρεία του Δημοσίου η οποία διαχειρίζεται και είναι υπόλογη για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου. Με το εν λόγω δημοσίευμα παραμένει έκθετος ο Ο.Δ.Ι.Ε. ως μόνος ένοχος για την δραματική, αυτή, καταστροφή μιας ολυμπιακής εγκαταστάσεως. Τι θα έλεγε επ΄ αυτού ο Ο.Δ.Ι.Ε.;

     Δεν θα αναφερθούμε σε μία προς μία από τις παραπάνω φωτογραφίες καταστροφής για να υποδείξουμε στον Άρη Τασούλη τις πάμπολλες που προέρχονται από τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η «Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας» αφού αυτό ήταν η στοιχειώδης υποχρέωση που απέφυγε επιμελώς ο εν λόγω εκδότης πριν μεταφέρει σαν is Masters voice" τους ψευδείς ισχυρισμούς της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας» στο έντυπό του έναντι ποιος ξέρει «τι»…  Απλώς θα του υποδείξουμε ότι εκκρεμεί μία υποχρέωσή του να διευκρινίσει στους αναγνώστες του το παραπάνω «τι» ώστε να καταλάβουν το «κίνητρο» του…

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης.

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο.Ντρέπομαι ως Έλλην για άλλη μια φορά για τη κατάντια του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου. Για άλλη μια φορά ντρεπομαι για την ΕΛ.ΑΣ που έχει μετατραπεί σε προσωπικη φρουρά όλων αυτών των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι και σε σουλατσαδόρους-βεβαιωτές κλησεων παρκαρίσματος στους δρόμους του κέντρου "κλέβοντας" έτσι τη δουλειά των πλέον αργόμισθων δημοτικών αστυνομικών που με τη σειρά τους έχουν μετατραπεί σε διακοσμητικά αντικείμενα. Ντρέπομαι για την διοικηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ιππασίας και των κάφρων και κρετίνων μελών που την απαρτίζουν.Νρέπομαι για όσους γνωρίζουν και δεν πράττουν τα νομικώς και ηθικώς απαραίτητα.Ντρέπομαι για όλους όσους διαχειριζονται τον ιππικο πολιτισμό στην Ελλάδα και τον έχουν συνηφασμένο ως ενασχόληση μεγαλομανίας και επιδειξιομανιας αλλά και στοιχηματισμού,νόμιμου και παράνομου.
    Για άλλη μια φορά συγχαρητηρια που κάποιος αποφάσισε να γνωστοποιήσει και να κατακρινει τα κακως κείμενα και τα εγκλήματα που διαπ΄ρττονται σε βαρος του Ελληνικού λαού στο Ο.Ι.Κ.Μ. Συγχαρητήρια και για τις προτάσεις ανάπλασης και διαχείρησης του χώρου μιας και ο περιορισμός σε απλες παρατηρήσεις επί του θέματος θα ήταν απλώς ελλειπής και ηθικα απαράδεκτος για κάποιον με πραγματικό ενδιαφέρον για τους ίππους και την ιππασία. Τέλος θα ήθελα στο θέμα να δωθεί μεγαλύτερη έκταση ,πιθανώς με γνωστοποίηση του σε κάποιο από τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. αλλά και με την κοινοποίηση δικαστικών αγωγών κατά παντός υπευθύνου!
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ,ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ που είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει για τα ολυμπιακά. Οι φωτογραφίες του ειδικά είναι τρομερές και για κάποιες από αυτές ζηλεύω που δεν είναι δικές μου. Το ότι τα ΕΤΑ τα ξεπουλάνε σε παράγοντες είναι φως φανάρι. Εσείς απλά συνεχίστε και είναι σίγουρο ότι τελικά θα νικήσετε. Είναι σαπίλες είστε ξεκάθαροι και η νίκη τελικά πάει σε όποιον αγωνίζεται για το καλό. Μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η ομοσπονδία θα πρέπει να είναι βουτηγμένη ως το λαιμό σε πολλά. Δε παίζονται να κρίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους και να μιλάνε για αγώνες. Ρε δούλεμα που πέφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aριστοτέλη είδα με τι μηχανή τραβάς. Απίστευτο εγώ νόμιζα ότι τουλάχιστο δούλευες μεγάλο καρέ. Θεικές φωτογραφίες γαμάνε. Είσαι συνάδελφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tραγικό να βλέπεις τους εισαγγελείς να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον Τασούλη ξέρουμε ότι το περιοδικάκι του δε βγαίνει στα περίπτερα αλλά κινείται χέρι με χέρι ανάμεσα σε πολύ λίγα άτομα για τη προσωπική τους π[ροβολή από την οποία ο Τασούλης βγάζει γερό χαρτζιλίκι. Για να σε βάλει εξώφυλο ζητάει ........ και εμείς που του είχαμε δώσει έγγραφο φωτιά για την ομοσπονδία τρεις μήνες μετά μας είπε ότι το έχασε και δεν είχαμε κρατήσει και αντίγραφο. Γιατί ασχολείστε μαζί του δε καταλαβαίνω. Δώστε του κάτι και θα σας γράψει ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.