Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ


     Τι θα λέγατε αν σας προέτειναν μία Προπόνηση Τοξοβολίας όχι με Τόξα αλλά με ...φωτογραφική μηχανή; Aυτό, πάνω-κάτω συνέβη στον προπονητικό μας χώρο όπου ...ξαναχτύπησε ο γνωστός φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας της "SONY", φίλος από τα ...παλιά, Βαγγέλης Δελέγκος!


     Αυτή τη φορά, ο γνωστός επαγγελματίας φωτογράφος και πετυχημένος συγγραφέας, έφερε στο Μαρκόπουλο ένα θαύμα φωτογραφικής τεχνολογίας ακυκλοφόρητο ακόμα στην αγορά προκειμένου να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στο "πάγωμα" της εικόνος, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να καταγράψει με ένα κλικ δώδεκα συνεχή καρέ! Αδίστακτα μεγαλεπήβολος όπως πάντα, ο Βαγγέλης Δελέγκος, ήρθε με την πρόθεση να "παγώσει" καρέ με διείσδυση εκτοξευμένου βέλους σε μπαλλόνι γεμάτο νερό το οποίο θα αποτελούσε τον στόχο! Και βέβαια ζήτησε την τεχνική βοήθειά μας, μη φανταζόμενος το πόσο μας έκανε να ζηλέψουμε το τρομερό "κανόνι" της τελευταίας φωτογραφικής τεχνολογίας που έστησε "ελαφρά τη καρδία" μπροστά στα μάτια μας!


     Εμείς του βάλαμε τα δύσκολα! Χρησιμοποιήσαμε ένα ταχύτατο Κορεατικό Τόξο με εξίσου γρήγορα βέλη από μπαμπού αλλά το καλύτερο του το κρύψαμε : παράλληλα με το δικό του τεχνολογικό θαύμα το  οποίο θα κυκλοφορήσει η "SONY" σε λίγο καιρό, εμείς χρησιμοποιήσαμε μια εντελώς παρωχημένη καμερούλα που την χρησιμοποιούμε τα τελευταία 6 χρόνια κατά τις φωτογραφίσεις των Προπονήσεών μας και η οποία αντί των 12 καρέ της υπερπροηγμένης "αντιζήλου" της γράφει μόνον ...ένα καρέ κι αυτό με ό,τι συνεπάγεται η ταλαίπωρη κατάστασή της μετά από τουλάχιστον 60.000  φωτογραφίες και videos. Τρελλό; Ίσως!


     Αλλά ο απώτερος σκοπός μας ήταν να "μετρήσουμε" τα φυσικά ρεφλέξ μας επιχειρώντας με ένα εντελώς αργό φωτογραφικό μοντέλο ενός μόνον καρέ να "παγώσουμε" την κίνηση σε συγκεκριμένο "σημείο" ενός βέλους εκτοξευμένου από ένα ταχύτατο Τόξο! Όπως θα λέγαμε : "Ένα βέλος - μια ζωή"! Διότι, αν με μία κίνηση του δείκτη πάνω στη σκανδάλη ο "στόχος" δεν "εισπράττει" το αποτέλεσμα περιμένοντας μια ...δεύτερη ευκαιρία τότε, η Έφιππη Τοξοβολία ως Πολεμική Τέχνη έχει χάσει το νόημά της!


     Έτσι, αφού γεμίσαμε με νερό τα μπαλλόνια-στόχους και τα κρεμάσαμε, τα αφήσαμε στο έλεος των βελών του Αρπάλυκου (δεν ξέφυγε ούτε ένα κι όλα με τη πρώτη!) και στα διαφράγματα των δύο φωτογραφικών μηχανών, του μεγαθηρίου της "SONY" και του ταπεινού ξεπερασμένου μοντέλου του υπογράφοντος. Ο Μιχάλης φρόντιζε για τις συνεχείς αναρτήσεις νέων στόχων-μπαλλονιών και η μάχη άρχισε!


     Ο Βαγγέλης Δελέγκος με την υπέροχη "SONY" του τράβηξε αληθινά φωτογραφικά αριστουργήματα "παγώνοντας" τα αστραπιαία βέλη του Αρπάλυκου την στιγμή που εισέδυαν στα γεμάτα νερό μπαλλόνια! Δυστυχώς, τα φωτογραφικά του επιτεύγματα θα μας σταλούν προς έκθεση μετά την επαγγελματική αξιοποίησή τους από τον ίδιο και επιφυλασσόμεθα να σας τα παρουσιάσουμε εν καιρώ! Πράγματι, όμως, πρόκειται περί μοναδικών στιγμιοτύπων που μαγνητίζουν το μάτι! Ο Αρπάλυκος χάρηκε μια συναρπαστική Προπόνηση με το δραματικό εφφέ της διαλύσεως των μπαλλονιών με την πρόκληση υπέροχων ...υδατοεκρήξεων! Και ο γράφων πέτυχε το ανέφικτο : κάθε κλικ και ένα "πάγωμα" βέλους με το παρωχημένο φωτογραφικό "καρούλι"  του ενός και μόνον καρέ!


     Υπολογίζοντας με ακρίβεια χρόνου, νεταρίσματος και ...απροβλέπτου (και τα απρόβλεπτα, εν προκειμένω, είναι πολλά...) ο γράφων χάρηκε μία από τις πετυχημένες τοξευτικές Προπονήσεις του αφήνοντας όχι την χορδή ενός οπλισμένου Τόξου αλλά το διάφραγμα μιας χιλιοταλαιπωρημένης φωτογραφικής μηχανής.


     Εμείς οι Εφιπποτοξότες βλέπουμε συνεχώς ότι η εκπαίδευσή μας είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη για την καθημερινότητά μας και όχι μόνον κατά την άσκηση της Έφιππης Τοξοβολίας, βελτιώνοντας δραστικά τα φυσικά ανακλαστικά μας.


     Και με ικανοποίηση βλέπουμε το πόσο αληθινοί είμαστε όταν λέμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας συντελεί ώστε να ξυπνήσουμε αυτό που η ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας προσπαθεί να κρατά κοιμισμένο μέσα μας : το ένστικτο!


     Από τη σημερινή φωτογραφική "συγκομιδή" του ο γράφων κατάλαβε για μια ακόμη φορά το πόσο ωφέλιμη υπήρξε γι αυτόν η Έφιππη Τοξοβολία! Και για άλλη μια φορά ένοιωσε ευγνώμων στα γενναία τετράποδα που τον έμαθαν να είναι αστραπιαίος και αποτελεσματικός, ακριβώς όπως όταν καλπάζοντας κεντράρει το βέλος του στο στόχο! Ακόμη κι αν ο Ίππος του είναι κουρασμένος, ακόμη κι αν το βέλος ή το Τόξο τους δεν είναι και τα πιο τέλεια! Απλώς, γιατί έτσι θέλει ο ίδιος! Απλώς, γιατί έτσι τον θέλει η Έφιππη Τοξοβολία!


Η σημερινή εμπειρία έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή εξάσκηση
για όλα τα Μέλη της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".
Σύντομα θα την δοκιμάσουμε όλοι μαζύ
σε κάποια από τις μελλοντικές μας Προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.